Лидерът на ГЕРБ разговаря с посланика на Румъния у нас

...
Лидерът на ГЕРБ разговаря с посланика на Румъния у нас
Коментари Харесай

Бойко Борисов и румънската посланичка у нас обсъдиха приемането ни в Шенген и Еврозоната

Лидерът на ГЕРБ беседва с посланика на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Предеску. Основна тематика е била " настоящата политическа обстановка в България и вероятностите пред страната ни в навечерието на предварителните парламентарни избори ", написа в профила си във Facebook Бойко Борисов. 
 
" Европейското развиване на страните ни е мощно обвързвано още от приемането ни в Европейски Съюз. Ето за какво сполучливото ни партньорство е от изключителна значимост за всяка последваща стъпка към по-задълбочена интеграция в Европейски Съюз като да вземем за пример Шенген и Еврозоната ", декларира той.
 
Борисов е подчертал по време на срещата, че България и Румъния са и прилежащи дунавски страни, което е спомагателен подтик за двустранните ни връзки в посока развиване на свързаността посредством инфраструктурни планове и взаимни стопански начинания.
 
Като сътрудници и в НАТО можем да работим дружно и в посока рационализация на отбранителните качества на двете страни, счита някогашният министър председател.
Двамата са препотвърдили позициите на България и Румъния, с които строго се осъжда нападението на Русия над Украйна, както и солидарността си с украинския народ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР