Лидерът на ГЕРБ, очаквано, отново се отказа да е народен

...
Лидерът на ГЕРБ, очаквано, отново се отказа да е народен
Коментари Харесай

Заваляха депутатски оставки преди свикването на парламента, двама отстъпват заради кумец на Борисов

Лидерът на ГЕРБ, предстоящо, още веднъж се отхвърли да е депутат

Отново заваляха оставки на определени за народни представители преди свикването на Народното събрание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съблюдава традицията и отново се отхвърли да става народен представител, стана ясно на днешното съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК). Той бе определен в два региона – в Пловдив и София.

Любопитна обстановка става обаче и в Ловеч. Оттам ГЕРБ имат два депутатски мандата. Първият е за лидера в листата Николай Нанков. Втори в листата бе младежкият водач на ГЕРБ Георг Георгиев. Той се ожени малко преди предизборната акция – в края на август, а кум му бе персонално Бойко Борисов.

Георг обаче изпадна до четвърти, откакто двама кандидат-депутати в Ловеч го изпревариха с преференции. Това бяха третият в листата Иван Миховски и петият – Иван Грънчаров. И двамата обаче са подали заявки в ЦИК да не бъдат обявявани за депутати. Така кумецът на Бойко Борисов ще може да стане депутат.

Шефът на „ Еконт “ Николай Събев, който бе министър на превоза в държавното управление на Кирил Петков, също се отхвърля от Народното събрание. Той получи място в 48-ото Народно заседание от „ Продължаваме промяната “ в Русе.

От пресцентътра на Политическа партия разпространиха и изказване на Събев : " Преди година и половина се включих в един въодушевен тим от младежи тъй като имам вяра, че България би трябвало и може да се промени. Исках да покажа, че и моето потомство, и хората, които са построили мощен и сполучлив бизнес би трябвало да са част от построяването на една нова България. Днес виждам, че " Продължаваме промяната " е спечелила сърцата на доста българи и съм сигурен, че това което започнахме тогава, към този момент е идея на огромна част от обществото. Политическият start-up към този момент е одобрена партия, и аз съм спокоен за бъдещето й.

Никога не съм желал да бъда професионален политик, и в този момент считам, че ще съм потребен в подобряването на бизнес средата повече, в сравнение с бих бил на политическата сцена. Оставам част от тима и съм отсреща да помагам Продължаваме смяната! "

ЦИК през днешния ден утвърди всички заявки за отвод на определените за депутати да станат такива.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР