Лидерът на ГЕРБ изрази остро недоволство от работата по 1/3

...
Лидерът на ГЕРБ изрази остро недоволство от работата по 1/3
Коментари Харесай

Борисов: Знаете ли кой е министърът на спорта?Нищо не работи! Мога да изброя още 7-8 такива министри

Лидерът на ГЕРБ изрази остро неодобрение от работата по 1/3 на кабинета като разгласи, че 7-8 от минисрите не работят и директо уточни министърът на спорта. Така към този момент е съвсем ясно, че Димитър Илиев, а с него и половин дузина от членовете на държавното управление ще бъдат заменени по време на ротацията. 

 

Какво става с огромните инфраструктурни планове -  " Струма " ли се строи, " Тракия " ли? Това ме питат хората. Къде е мостът - вторият третият, къде са плановете, къде са тунелите. Аз какво да давам отговор в залите,попита реторично Борисов тази заран в Народното събрание и посочи

" Нищо не се случва в цели браншове и има неработещи министри "

 

" Ако ви изпитам, няма да знаете имената на министри. На спорта кой е, попита той публицистите, само че те дадоха отговор: Димитър Илиев. 

" Започнах със спорта, какво се е случило, къде са игрища, зали, физкултурни салони, площадки, финансиране на федерациите. Така мога да изброя 7-8 министерства, отговори той на въпрос кои министри не се оправят. 

След това изброявайки секторите, в които съгласно него нищо не се случва, загатна и в кои други министерства би имало кадрови промени:

в министерството на нововъведенията и растежа, чиито титуляр е Милена Стойчевав министерството на стопанската система и промишлеността с началник Богдан Богдановв министерството на превоза с началник Георги Гвоздейковв министерството на районното развиване и благоустройството с министър Андрей Цеков

Борисов насочи завоалирана рецензия и към министъра на финансите Асен Василев, задавайки въпрос какво е финансовото състояние на страната, събират ли се налозите и какво ще стане с бюджета. На уточняващ въпрос дали съгласно него Василев си прави добре работата, Борисов добави: " Приехме неговото искане да гледаме бюджета след изборите. Бюджетът който ще внесе, ще отговори на този въпрос ".

 

Лидерът на ГЕРБ сподели още, че откакто изтекат деветте месеца на кабинета на Николай Денков, ще бъде направена проверка на постигнатото от министрите. След това ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат взаимни съвещания, с цел да дефинират кои министри ще останат, кои ще бъдат сменени и с кого.

 

„ Всяка вечер си приказвам с Николай Денков и му споделям къде са пропуските. Казвам ги на всички.При гласоподаване на избор на съмнение ще подкрепим държавното управление в зала, само че не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят.Именно за това съм сериозен, с цел да се употребява времето и да работим още по-добре ”.

 

Това разяснява в коридорите на Народното събрание водачът ГЕРБ Бойко Борисов. И бе безапелационен, че ГЕРБ няма да е партията, която ще смъкна кабинета.

Щом блокадите на Автомагистрала „ Тракия ” остават, макар подписаното и гласувано съглашение с енергетиците, очевидно има някакво съмнение, счита още водачът на ГЕРБ.

„ За това през днешния ден е доста значимо гласуването в Народното събрание на Закона за енергетиката. Държа това, което сме подписали, да бъде изпълнено. В момента имаме една доста мощна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през Народното събрание. В енергетиката по същия метод, за правосъдната промяна - също ”, разясни Бойко Борисов.

По думите му, в случай че работи добре, държавното управление може да изкара цялостен мандат.

 

Планът ни би трябвало за остарели заплащания в обществената политика или за нещо, което дава отговор на името - напредък, преход... не виждам министрите да са мотори на тези процеси. Затова март има ротация, в случай че има по-добър вид, като създадем оценката, ще има промени, отсече Борисов.

 

Той направи отчетливо разграничаване, че " сега имаме една доста мощна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна, мина първо през Народното събрание. В енергетиката по същия метод, за правосъдната промяна -също. Казах, че в Народното събрание всичко ще се одобри - през днешния ден законите, на следващия ден Конституцията ”, разясни Борисов.

 

И настоя и държавното управление да работи по същия ефикасен метод: Същото се изисква да прави държавното управление, а не да ни вкарва в зърнена и не знам каква рецесия. 


Алена предвижда най-добре, всеки може да предвижда. Можем да изкараме мандата, в случай че работим добре и всеки ден да демонстрираме грижа, отсече той.

Парите в страната свършват, нашите държавни управления работиха на остатък, а не на недостиг, отговори той на въпрос по какъв начин прави оценка работата на Асен Василев.

Борисов разяснява и вестта за заплатата на Румен Спецов. Той съобщи, че има сфери, в които щатовете би трябвало да бъдат 10-15 хиляди лева, с цел да се докарат мозъци, които може да работят добре и да не са подвластни на корупция или рушвети, уточни той.

Ще се опитам в никакъв случай повече да не разясня преди да чета. Не беше тъкмо по този начин за слона в стаята, реагирах първосигнално. Първо ще чета, след това ще се върна да отговоря, отсече той във връзка рецензиите си за енергийния министър Румен Радев.

Хората одобриха сглобката, тъй като видяха правосъдната промяна и доста други неща. Но ние би трябвало да защитим правото си да управляваме и да вършим положителни неща за хората, сподели той.

Към момента приехме настояването на Асен Василев да гледаме бюджета след изборите, бюджетът, който ще внесе, ще отговори на този въпрос, сподели той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР