Лидерът на ГЕРБ и неговият екип дават брифинг в централата

...
Лидерът на ГЕРБ и неговият екип дават брифинг в централата
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Антипутинизъм и кой е на страната на Украйна - това е първата тема, по която ясно да си заявим позициите

Лидерът на ГЕРБ и неговият екип дават брифинг в централата на ГЕРБ.
 
Зам.-председателят на партията Томислав Дончев попита какво реализираха с тази нападателна акция Политическа партия. " 167 хиляди по-малко са получили ". Той показа данни от гласуването. " Преимуществено печелим в регионални градове. Първата победа е сложна, всяка последваща още по-трудна. Не изисквам, че сме смачкали някой. На база този мощен резултат следва комплицирана задача какво вършим ", добави Дончев. 
 
 
Като имаш тези данни можеш да разсъждаваш за действителностите, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тези избори демонстрираха, че народа на никои не даде самостоятелнмо право да ръководи. Каза ни: " Стига сте враждували ". Тяхното знаме Бойко Рашков загуби с двоен резултат от герб. Имат един мандат, ние два. Те доста илязии изчезнаха с триене и чегъртане. Близо 80% от хората споделиха, че желаят правитество. Да се отиде на последващи избори - нищо по друго няма да е. Ще се похарчат 100 млн., ще имаме страна без Народно събрание. Предлагам на водачите на другите партии да се дръпнем обратно, аз нямам към тях връзки. Ранното ми пенсиониране се оказва погрешно. Не може да те надвивам на избори и да казваш, че би трябвало да се пенсионирам ", означи Борисов.

" Предложенията ми са няколко. Кое е най-важното сега? 1. Кой е с Путин и кой против него? Кой е на страната на Украйна и кой не? Нека това да е първата тематика, по която ясно да си заявим позициите. Ако желаеме да тласкаме страната към нови избори – това е идеално за Путин. 67%  от хората са за проевроатлантически партии - това демонстрираха данните на социолозите ", акцентира някогашният министър председател.
 
" Втора тематика – инфлация, стопанска система, финанси и цени. Вчера отново желаеха 200 млн. лева дълг - дадоха им 100 млн. лева Държавата наподобява непоносимо, няма пари в хазната. Как може да се реши – Хърватия взима два пъти по-евтини пари. Отиваме в еврозоната и пазарите незабавно ще се успокоят. Лихвите ще паднат и ще запушим дупките. Откъде идва това самочуствие на Асен Василев. Той знае в какво положение е оставил страната. В провал е страната. Идва зима- обществените помощи чукат на вратата ", добави водачът на ГЕРБ.
 
" Василев знае какъв обран бостан е оставил. И знае, че който влезе в това ръководство ще понесе чудовищни неща. Аз не виждам вид, при който ГЕРБ дружно с Янев, и Възраждане, и Движение за права и свободи да ръководи. Ние сме най-последователните в поддръжка на евроатлантизма. Не виждам и различен вид за ръководство. Ако те ни откажат на нас, ние след това на тях на идващите избори. Войната е тук. Приятели мои ме укоряват, че не съм излязал да викат, че сме ги победили. Да-морална е успеха, само че аз постоянно съм мислил какво следва по-късно ", означи Бойко Борисов.
 
Ще предложим по този начин, както беше през 90-те години - контактна група, договарящ екип. Ще поканим хора, които са с безспорна известност по тематиката " Путин " - ще поканя Плевнелиев, Соломон Паси и те да проведат договарянията с другите партии. Следващата тематика - финансите. Разбирам го Асен Василев, че желае да счупи страната. Ще ги подкрепим тяхната стратегия в обществената сфера. Демократична България приказват за правосъдната промяна - ние ще подкрепим тяхната. Но не сме за промяна " Бойко Рашков против Гешев ". Искаме такава промяна, че да нямат значение имената. С тези хора (от Демократична България, бел. ред.) сме били доста време в кабинети. Мисля, че този метод е рационален, доста пъти сме имали такива ръководства - без водачи там е доста тежко, означи Борисов. 
 
Отиваме към енергетиката, диверсификацията. Диверсификация от " Газпром ". Слагаме енергитиците на масата. План за възобновяване – да седнат Дончев, Пеканов и които желае. Томислав хубаво им сподели - дано преспим ден, два и тогава да се произнасяме кой с кого. Знаем кой с кого не можем. Като се върнат преговорните екипи след седмица-две ще кажем - дайте министрите и гласуваме държавно управление и всяка партия си носи отговорността. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа. По техните правила, с техните машини ние ги победихме. Готов съм да направя всевъзможен компромис в името на народа. Да кажат другите какво обичат повече - Путин ли, или народа, изрично съобщи Борисов. 

Не съм обсъждал с партиите нищо. Не желая да съм в ролята на Христо Иванов - първо да клеча начело, а след това да желая да ни събира (в коментар за Радев). Не съм пропуснал Румен Радев - той е значим и безпорен участник (...) Нито желая да съм министър, нито депутата, нито министър председател. Моята морална победа е ГЕРБ да е първа политическа мощ. Сутринта хърватският ми сътрудник, Пленкович, се обади. Айде, да те забележим на Съвета ми споделя. Ние желаеме да минем зимата, народа да оцелее по–възможно най-хубавия метод. Не споделям нищо такова (на въпрос дали предлага държавно управление до локалните избори, бел. ред.). Зависи от правитетсвото какъв брой ще изкара. Не зачертвам никой. За Стефан Янев не съм споделила неприятна дума. Тези преговни екипи ще минат през всички партии. С някой, с които сме в положителни връзки може и аз да се видя, съобщи водачът на ГЕРБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР