Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов прогнозира, че

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов прогнозира, че
Коментари Харесай

Борисов: Пак няма да направят правителство

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов предвижда, че и след третите парламентарни избори за тази година няма да се сформира постоянно държавно управление.

„ Пак няма да създадат държавно управление. Защото няма виновни парии, няма съществени хора. Отсега стартират да приказват кой с кого, а след това се отхвърлят. Нищо срамно няма да се водят договаряния. Както ни отреди народът – първите вършат държавно управление. Това е в демократичния свят. Последните са съпротива. Ако би трябвало в България постоянно сме наопаки – дано последните създадат държавно управление, а първите да са съпротива. Да забележим по какъв начин ще ръководят тогава”, сподели Борисов.

По-рано тази седмица „ Демократична България “ упрекна ГЕРБ и Движение за права и свободи, че се пробват служебно да отстраняват обединяването от присъединяване в изборите в няколко изборни региона. Тази позиция на обединяването пристигна, откакто ЦИК отхвърли регистрацията на листата на Демократична България в Стара Загора поради това, че е импортирана с електронен автограф. Според болшинството в комисията документите за листата би трябвало да са подписани на ръка, а съгласно обединяването е-подписът е равносилен на саморъчния. В същия ден препоръчаният от ГЕРБ за член на ЦИК Красимир Ципов изиска да бъде осъществена инспекция дали има други листи, които са регистрирани с е-подпис с концепцията и техните регистрации да бъдат преразгледани и анулирани.

Изглежда обаче позицията на ГЕРБ внезапно се е трансформирала. Борисов разгласи, че издигнатите от партията му членове на ЦИК ще поддържат „ Демократична България “, с цел да останат листите им регистрирани.

„ Разговарял съм с нашите представители в изборната комисия.Само 4 индивида в изборната комисия са от ГЕРБ. Христо Иванов и Атанасов да знаят, че на следващия ден когато взимат решения 4 гласа ще имат от ГЕРБ да могат да се явят на избори “, сподели Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР