Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов предизвика остри

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов предизвика остри
Коментари Харесай

ЦИК отхвърли сигналите срещу Борисов за агитация в изборния ден

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов провокира остри рецензии към себе си и бе упрекнат в пропаганда в изборния ден. Причината - запитан за какъв президент гласоподава, сегашния подобен Румен Радев:

" Румен Радев съумя да ни скара с нашите съседи... Това е резилът, с цел да приказваш за истина и господство на закона, да откриваш самодейността " Три морета ", да вървиш на срещи с НАТО и да кажеш, че Крим е съветски. Аз съм покъртен от мълчанието и на Христо Иванов. Мълчанието на агнетата – няма го нито него, нито военачалник Атанас Атанасов и всевъзможни други евроатлантици. Пълно безмълвие ", разяснява Бойко Борисов.

Всички сигнали против водача на ГЕРБ за пропаганда в изборния ден обаче са отхвърлени от ЦИК, съобщи зам.-председателят на комисията Росица Матева.
ЦИК: 24,12% изборна интензивност към 16 часа
Към 16 ч. до урните за вота за президент и вицепрезидент са отишли 24.12% от имащите право на глас или общо 1 599 829 души. Най-висока...

25 от сигналите са за пропаганда от страна на Борисов.

Бил е внесен  план за решение за определяне на нарушаване, само че не е събрано нужното болшинство. " За " констатиране на нарушаване са дали своят вот 9 от членовете на ЦИК, а срещу - 5. При това съответствие няма по какъв начин да се вземе решението " за ".

По данни на ЦИК единствено в столичния 23 МИР интензивността надвишава 30%.

Часове след изявлението на Борисов стана ясно, че юрист Емилия Недева е подала тъжба. Тя написа във " Facebook ", че е изпратила сигнал до Централната изборна комисия против Борисов за тежко нарушаване на Изборния кодекс. Недева изясни, че че Българска национална телевизия е пуснала 6-минутно изявление на някогашния министър председател, в което той атакува претендента за президент Румен Радев и пропагандира в интерес на другия претендент Анастас Герджиков.
ЦИК: Две секции минаха на хартиено гласоподаване
До момента няма регистрирани съществени нарушавания. В две секции в страната към този момент се мина към книжен избор - една в София, в 25 РИК, и ед...

Борисов направи изявлението си пред публицисти, откакто гласоподава, като на въпрос за кого е дал своя вот разгласи, че ще е " огромен срам, в случай че Румен Радев стане президент ". " Искрено се надявам българите да проявят разсъдък и да изберат ректор на ректорите, пред един който ни вкара в интернационален скандал ", сподели още Борисов.

Адвокат Недева счита, че откакто ЦИК е показала праволинейност и реши предходната неделя да глоби съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков поради оповестяването на името на кандидат-президента, за който е дал своя вот, " няма място за подозрение, че следва да приложи закона с цялата му суровост във връзка с доста по-тежкото нарушаване, позволено от Бойко Борисов ".

" Противното би било демонстрация на двоен стандарт и неприемлива пристрастност. Считам, че следва да бъде наложена съответна глоба и на Българска национална телевизия, за това, че популяризира изказаните в нарушаване на ИК думи на Бойко Борисов и по този метод те доближиха до голяма публика от гласоподаватели, част от които безспорно биха били повлияни от изречените думи ", декларира още юристът. И нейната тъжба, както стана ясно, бе отхвърлена.

Ето какво съобщи Бойко Борисов в изборния ден:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР