Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отказа да

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отказа да
Коментари Харесай

Борисов отказа дебат с Асен Василев: И на мен ми се иска да играя с ПСЖ

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов отхвърли да се яви на обществен спор със съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен длъжностен финансов министър Асен Василев.

Преди ден по тематиката дали на година се крадат по 8 милиарда лева държавни пари или не. Василев и сътрудника му Кирил Петков настояват, че по техни калкулации от страната на година се крадат точно по толкоз и това би трябвало да бъде прекъснато. Обвинението им е ориентирано точно към ръководството на ГЕРБ. Борисов пък твърди, че " да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, значи, че си рядко необразован ".

В формалната покана, изпратена в централата на ГЕРБ, Василев настоя за обществен спор, от който " хората сами да преценяват грамотността на всеки един от нас ".

" Готов съм обществено да се изправя против Вас и, основано на грамотно четене и боравене с обстоятелства, документи и отчети да покажем на българския народ къде са техните 8 милиарда лв. ", написа Василев в поканата.

В очакване на отговора, другият съпредседател на " Продължаваме промяната " - Кирил Петков разгласява нова версия на фотографията с плаката " Не ме е боязън ". Този път на него пишеше: " Бойко, боязън ли те е от дебата за кражбата на 8 милиарда? ".



Няколко часа по-късно Борисов отклони поканата с претекст, че Асен Василев не му е в категорията. Борисов се съпостави с фамозния футболен клуб " Пари Сен Жермен ".

" С мен диспути са желали всички. И на мен знаеш ли по какъв начин ми се играе една контрола с " Пари Сен Жермен ". Така, да се надпреварвам с Мбапето. Е, той ще ме надбяга. Но единствено фактът, че ще застане да тича до мене, ме издига ", сподели той на брифинг в централата на партията си.

" Що би трябвало да отивам аз? (...) Делян Добрев приключил в Харвард, лидер в Хасково. Може през целия ден да си дебатира с него. Ако желае, или са му малко, Томислав Дончев, въпреки че ще го понижа, може да си дебатира с Киро. Те сега дори не са и водачи на партия. Друг им е водачът ", добави Борисов.

Той зададе въпрос на репортерите питали ли са Румен Радев дали ще взе участие в спор с Анастас Герджиков и Лозан Панов.

Накрая Борисов насочи " съвет " към Кирил Петков и Асен Василев да изпратят писмо до медиите, в което да обяснят по какъв начин се крадат тези 8 милиарда лв.. " Един час по-късно от ГЕРБ ще застанем тук и ще ви отговорим за всеки лев ", даде обещание Борисов, който в това време на противозаконното строителство на автомагистрала " Хемус ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР