Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на парламента,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на парламента,
Коментари Харесай

Борисов се подигра на ПП-ДБ: Ако искат да спрем или да продадем “Балкански поток”, ще ги подкрепим

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи в коридорите на Народното събрание, че партията му би подкрепила прекъсването на " Балкански поток " или приватизирането му, щом е толкоз неприятен. Преди това обаче той ще изчака " Продължаваме промяната - Демократична България " да направи такова предложение.

 

Повод за коментара му стана импортираното проекторешение от обединението за основаване на краткотрайна комисия, която да изследва събитията към изчезналата пътна карта за плана " Турски поток ". Борисов акцентира, че за него газопровод " Турски поток " няма, а това е газов хъб " Балкан ". Каза още, че пътната карта на плана я няма. " Има я единствено в " Дневник " и " Капитал ", посочи той.

 

" Още през днешния ден сътрудниците могат да внесат решение да спрем " Балкански поток ", тъй като той е 100% български. Защо не и да го пуснат на приватизация. Готови сме и на двете решения. Предлагам или да го спрем, или да го продадем ", сподели още с насмешка към ПП-ДБ Борисов, като добави, че това ще е национално изменничество.

 

" Вчера ви отговорих ясно на това ще има ли министри от ГЕРБ в служебния кабонет, питайте нещо друго ", разяснява въпрос от медиите той.

 

" Единият въпрос, който през медиите ми беше заложен, е за какво не си кажем за Движение за права и свободи ", разяснява Борисов и сподели законопроектите и проекторешенията, подписани от ГЕРБ, Политическа партия - Демократична България и Движение за права и свободи.

" Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта - по три пъти да сме се срещали за всеки, това са 150 срещи. От 270 дни ", продължи Борисов.

" Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция. И новото служебно държавно управление ще бъде определено по същия метод, по който избирахме остарялото, единствено че няма да е от Радев, а от служебния министър председател ", сподели още водачът на ГЕРБ.

 

Лидерът на ГЕРБ бе свикан за коментар по изказванието на Кирил Петков от Политическа партия - Демократична България, че когато той е бил министър председател се е нараснала плодовитостта.

 

" Като похваля, че сме съумели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се наскърбяват и излизат да ме опровергават. Нали до момента всичко беше общо - държавното управление общо, парламентарната група обща, триумфите общи ", съобщи с подбив още Борисов.

 

Бившият министър председател отбрани " Турски поток ". В дневния ред на Народното събрание има точка за анкетна комисия, обвързвана с пътната карта на газопровода.

" Тръбата на " Балкански поток " е 100% българска. Акциите са на българите. Към днешна дата има над 1 милиард чиста облага. Няма друго такова сдружение. А и е значимо геостратегически - виждате по какъв начин наказваме Унгария и Австрия ", изясни той.

И прикани сътрудниците от Политическа партия - Демократична България, в случай че желаят, още през днешния ден да внесат проекторешение за прекъсването на " Балкански поток " или,ако желаех за приватизацията му. " Крановете са на територията на България ", уточни Борисов.

" Към днешна дата настоявам, че от Солун през Петрич влизат сред 8 и 10 млн. съветски газ ", продължи водачът на ГЕРБ.

" Предложихме на сътрудниците към точката за " Балкански поток " да прибавим и " Лукойл ". За да могат българите да видят, че от едното печелят, а от другото левчетата от вашите джобове са изтекли към Швейцария. От едното се печелят милиарди, от другото изтичат милиарди ", изясни Борисов.

" През последните няколко дни върви едно надцакване кой какъв брой пари ще даде. Включихме се и ние, несъмнено, няма да оставим на Асен Василев и Денков да раздават стотици милиони в последния си ден ", сподели още Борисов.

 

" Готови сме с листите. Толкова пъти минахме през избори, че няма по какъв начин да не сме подготвени ", отговори той на журналистически въпрос.

 

В едно държавно управление би трябвало да има по-широка палитра, изясни Борисов за какво е споделил, че единствено с Движение за права и свободи няма направи кабинет.

Готови сме да гласуваме още на следващия ден антикорупционните правила, съобщи водачът на ГЕРБ.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР