Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че вчерашната среща с

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че вчерашната среща с
Коментари Харесай

Николай Денков за лидерската среща: Единственият подход е търсенето на консенсус

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че вчерашната среща с ПП-ДБ не е произвела нищо с изключение на още една нова разграничителна линия - " помпозната демонстрация за издигане на претендент кмет на София месеци преди изборите ".

Премиерът Николай Денков разяснява, че с цел да се приготви едно съдружно съглашение, трябват месеци, само че няма такова време и би трябвало да се работи в този момент и незабавно.

" Затова единственият метод, който работи, е точно този - с търсенето на консенсус. Назначаваме си заместник-министрите, управническата стратегия е съвсем подготвена. Имахме предварителни диалози за регионалните шефове, които бяха стопирани, само че се надявам да ги стартираме. Така че крайните показа от двете страни се срещат по метода, по който работим сега. Ако някой желае да промени метода на взимане на решения, би трябвало време. Аз не одобрявам квотния принцип, тъй като това значи всеки да си назначава, който желае и става орел, рак и щука. По този метод няма по какъв начин да работим. Трябва да работим с търсене на консенсус ", сподели Денков.

Каза, че след вчерашната среща три пъти се е чул с Мария Габриел, разискват разнообразни въпроси. Решили са още един заместник-министър да назначат.

Основното напрежение е във връзка с гласуването на законопроектите, безапелационен е министър председателят Денков.

По отношение на бюджета сподели, че чака той да бъде подсилен от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР