Лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов заяви, че по време

...
Лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов заяви, че по време
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска 50% от МС

Лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов съобщи, че по време на 49-ото Народно събрание е почнало действително да се помага на Украйна. Борисов разяснява това от Плевен, където по-рано откри районната академия на младежката организация

По думите на водачът на ГЕРБ все още не са изпълнени няколко пакета за помощ, не са свършени съществени неща: " Няма по какъв начин да накарам депутатите на ГЕРБ да гласоподават за такова държавно управление с министър като Тагарев. Щом нямат срам да желаят 50:50 на регулаторите в меморандума, тогава и в Министерски съвет дано да бъде 50:50, в Митниците и Национална агенция за приходите да бъде същото. Ще разделим всичко поравно и ще има пазарлък. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Плевен, където откри районната академия на младежката организация.

Според него доверието в некоалицията е паднало до ледена ера. " Към този миг не съм оптимист, тактиката на ПП–ДБ е ясна. Запомнил съм всяка дума на Кирил Петков. За регулаторите не би трябвало да се назначават политически лица. ГЕРБ с 69 депутата има един министър и в този момент желаят да вземат и Външно министерство. Като видяха, че не го даваме, взеха решение да ни го оставят. Защо не смениха регулаторите, всичките с изминал период. Най-вероятно отговорът е, че преди е трябвало да ги разделят на 4, а с нас единствено на 2 ", уточни Борисов.

" Иван Иванов от " Да, България " продължава да стои отпред на КЕВР. Тръгнаха да сменят Българска народна банка, предложиха партиен претендент. Петър Петров за началник на ДАНС е отново партийно предопределение ", напомни ръководителят на ГЕРБ. 

Той изброи решенията, взети за помощ на Украйна през миналата година. " Войната в Украйна е две години кръвопролития покрай нашата граница. Ужаси в Европа, стопански срив, криза, нищо положително за нашия континент. Днес темата е съзнателно породената гибел на Навални от режима на Путин, в оня мразовит затвор. Всяко друго тълкувание ГЕРБ не приема. Нормален човек едва ли устоя там. Опозиционерът непринудено се върна в Русия, а беше затворен и умря. ГЕРБ има рецензии към държавното управление по отношение на направеното за Украйна за двете години от началото на войната. Още в 48-ото Народно събрание - 10.02.2022 година имаше решение за даване на военна и техническа помощ на Украйна. Спомняте си, че още държавното управление на Кирил Петков, с вицепремиер Корнелия Нинова, по този начин наречената четворна коалиция не посмяха да създадат нищо за Украйна. Нещо повече - те се хвалеха, че един патрон не е отишъл там - това е " евроатлантическо " държавно управление. След това още веднъж имаше решение 09.2022 година за даване на военна и военно-техническа помощ - мога да го чета дълго, само че то е никакво наличие, единствено приказки за хората, че все едно нещо се прави за Украйна.

Борисов е смятал за свършено предоставеното на министъра на защитата от юли 2023 година що се касае до помощта за Украйна. " Изпълнен е единствено пакет от юни, а главната техника е изпратена през този месец. Пакетът ускорение на възобновяване на муниции през ВМЗ, е изпълнен на 70%. Пакетът БТР-и не е употребен. Тагарев уточни, че това не било негова отговорност ", разяснява още водачът на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР