Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви , че не е

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви , че не е
Коментари Харесай

Говорейки за Слави Трифонов, Борисов се оплака, че мутрите наблюдават дома му

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че не е забелязал полиция да охранява къщата му. В събота (15 юли) ръководителят на " ИТН " Слави Трифонов написа във " Facebook ", че 10 чиновници на жандармерията са отделени, с цел да пазят Борисов и къщата му в гр. Банкя. Попита от какво е защитаван Борисов и акцентира, че такова предписание може да бъде издадено единствено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Във вторник (18 юли) от трибуната на Народното събрание Станислав Балабанов от партията прочете декларацията повтори написаното от Трифонов, като уточни и марката на колата на жандармерията, която пази Трифонов - " един " Сааб ", наследник " Сааб ".

" Проблемът е, че този му кеф - да го варди жандармерията, го плащаме всички ние ", сподели още Балабанов.

Днес Борисов съобщи, че в случай че нещо го тормози, това е кой му следи къщата и с каква цел.

" Аз не съм видял (да го охраняват - бел.ред.) Кой му е споделил на него (Слави Трифонов - бел.ред.)? Защо моята къща продължава да е под такова наблюдаване на мутрите? ", попита Борисов.

Последва коментар от публицист: " Ама вие сте сътрудници политици ", на което Борисов отвърна: " Не, не ми е никакъв сътрудник ".

" Дневник " изпрати въпроси до Министерството на вътрешните работи за това охранява ли се домът на Борисов, чие е разпореждането, каква е повода и има ли отправена опасност към него.

" Министерство на вътрешните работи е задължено да подсигурява живота и здравето на всеки един български жител. Лица се охраняват от Министерство на вътрешните работи според нормативната уредба, като ведомството няма право да разкрива информация по случаите ", показаха от министерството.

Според закона за Националната работа за защита, която е към президента, всеки министър председател е охраняван от НСО до 4 години след освобождението му от служба или при съответна застрашеност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР