Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако има оставка

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако има оставка
Коментари Харесай

Бойко Борисов: При оставка на вътрешния министър, трябва и Денков да си отиде

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че в случай че има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, би трябвало да си отиде и министър-председателят Николай Денков.

Професионалната работа се прави от експертите и служителите на реда, министърът е политическо лице, на него не може да му се държи сметка за подготовката на служителите на реда, а за назначения, за заплати, за Шенген, сподели Бойко Борисов. Цялата препирня е, че Министерство на вътрешните работи е останало последното място, което не извършва поръчки, съобщи Борисов. Той сподели, че вътрешният министър не е предопределение на ГЕРБ, както и че не познава нито ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, нито министър Калин Стоянов. Борисов посочи, че единствената му среща със Стоянов е била в Народното събрание по законодателството, обвързвано с Шенген, като на нея са участвали и министър председателят Денков, и вицепремиерът Габриел, и депутати. Не съм ходил в Министерство на вътрешните работи да кадрувам, сподели водачът на ГЕРБ. Така че, апелирам сътрудниците, в случай че не са удовлетворени от резултатите си от изборите, в случай че желаят да „ донапълнят с калинки МВР… ”, разяснява водачът на ГЕРБ.

Няма да угаждаме на Кирил Петков – дайте да му угодим за другия телохранител да стане и той министър, разяснява още Бойко Борисов. Хората се вълнуваха от оставката на Борислав Михайлов, от тази оставка се вълнуват единствено от “Продължаваме смяната – Демократична България ” (ПП-ДБ) да сложат по министерствата си протежетата. Неистовото предпочитание да се „ закопчаят “ службите, да се правят противозаконните им арести, към този момент е рисково, разяснява Борисов и още един път съобщи, че не поддържат настояването на ПП-ДБ за оставка на вътрешния министър.

По-късно министър-председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет съобщи, че в случай че министърът на вътрешните работи не припознае дейностите на полицията по време на митинга против БФС като принуждение, което заслужава извънредно тежка глоба, в това число и изясняване за какво това се случва от време на време в полицията и по какъв начин го отстраняваме, ще си подаде оставката.

Премиерът направи този коментар, след състоялата се регулярна среща за ограниченията за битка с експанзията и насилието, в коментар на случаите на принуждение от страна на служители на реда против жители.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР