Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов закрива кампанията на ГЕРБ под

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов закрива кампанията на ГЕРБ под
Коментари Харесай

Борисов в НДК: Това е "Кодгейт"! Гласувайте, за да възтържествува правдата и да няма ала-бала! Сигурен съм в нашата победа!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов закрива акцията на ГЕРБ под знака на големия скандал с кодовете на машините за гласоподаване, който гръмна през днешния ден. Няколко минути преди 18 часа, в зала 6 влезе водачът на партията Бойко Борисов. Той беше придружаван от Десислава Атанасова.
 
 Десислава Атанасова на закриването на акцията в зала 6 на НДК Десислава Атанасова на закриването на акцията в зала 6 на НДК Източник: Zonanews
" Нашият ръководител е бил през днешния ден, в този момент ми споделя какво се е случило по този начин, че по-добре да пиете вода от извора ", съобщи Борисов пред чакащите го публицисти. " На втория съвет изслушахме госпожа Габриел, която извършва длъжността на министър председател. Министърът на електронното ръководство Йоловски сподели нещо доста забавно - че господин Кирил Петков и Божидар Божанов, са му оказвали напън за поръчки за 600 млн. лева Ние бяхме повече от 15 индивида в тази зала, цялата ЦИК, всички ръководители, като се изключи ППДБ. Всички ще сме подготвени да сме очевидци. Това е невиждан скандал - мандатоносителят да му оказва напън ", изясни Десислава Атанасова, представена от Епицентър.
 
Няма да разясняваме какво е правилно и какво не, не е наша работа, аз не запознат съм кодове. Искам да попитам - по какъв начин щяхте да коментирате, в случай че бяхте снимали Томислав Дончев да снима и смъква кодове, към демократичните медии се обръщам. Оставам на вас и вашата съвест да го коментирате, добави Борисов. " Каквото решение вземе ЦИК, ние се съобразяваме с тях. И аз приканвам да оставят ЦИК и ДАНС да си правят работата ", прикани Борисов. Никой не го е карал да върви да снима и да ни упрекват нас. Ние не сме снимали, ние нямаме кодовете, сподели още той.
 
" Ясно е по какъв начин ставаме трети. В един запис се говореше за ала-бала, по какъв начин удрят плана на Слави и това ни кара да бъдем внимателни и мнителни. И аз се обръщам към хората да отидат и да гласоподават, тъй като това е единственият метод да спечелва правдата ", съобщи Бойко Борисов. Нямам спомен този министър да съм го виждал в миналото, нито заместник-министъра, призна водачът на ГЕРБ.
 
" Това е " Кодгейт ", по какъв начин кореспондира той с ГЕРБ и Движение за права и свободи? За всичко, което сгрешат, почват да се оправдават с ГЕРБ. Като знам записа и по какъв начин ме арестуваха без никаква срам, може и да има истина. Не мога да схвана с какво ги провокирах. Водим си акция с обстоятелства, в границите на реда, с нахъсване на хората ", продължи Борисов.
 
" Те в случай че не кажат Борисов, значи нищо не се е случило през този ден. Аз не съм бил, не съм съизвършител в нито едно от тези неща и в случай че министърът е натискан, не виждам за какво жертвата би трябвало да бъде осъдена. А другият, дето е ходил да снима, да изясни какво е правил ", посочи някогашният министър председател.
 
 Бойко Борисов на закриването на акцията в зала 6 на НДК Бойко Борисов на закриването на акцията в зала 6 на НДК Източник: Zonanews
" Нека да забележим решението на ЦИК. ЦИК е основан по времето на Мая Манолова в 45-ото Народно заседание, да не кажат след това ЦИК на Борисов. Нямаме нищо общо с ЦИК ", отсече Бойко Борисов. " Каква ротация? Тук въпросът е по какъв начин да се реши въпроса със земеделците, енергетиците, по какъв начин да си приберем парите от " Лукойл ". Те не престават да си считат ДДС-то като заплатен налог, само че то им се възвръща. Има толкоз доста неща да се правят. Довчера вие ме упреквахте, че надали не сме подарили София, през днешния ден знаят класирането, че сме трети. Не мога да ги схвана каква е тая жадност за власт, претекстовете им не мога да схвана, откакто сме им дали цялата власт ", приключи Бойко Борисов изказването си пред публицистите и влезе в препълнената зала 6, която го посрещна с овации.
 
" След два дни има избори. Местните избори са даже по-важни от националните. Кметът живее до хората и взема решение проблемите. Нашите кметове, нашите общински съветници, са корените на партията. Ние имаме доста здрави корени. Дърво със здрави корени, не може да го събори мощният вятър ", с тези думи Томислав Дончев откри събитието.
 
Той си пожела след два дни българското общество ще се разсъни от хипнозата. По думите му, то е било хипнотизирано и му се е обяснявало по какъв начин идва смяната, която носи благополучие и благополучие. След това Дончев предложения на трибуната претендента за кмет Антон Хекимян.
 
 Антон Хекимян на закриването на акцията в зала 6 на НДК Антон Хекимян на закриването на акцията в зала 6 на НДК Източник: Zonanews
" Две години и половина страната буксува. Две години ръководят хора, които стопират и разделят. Ние не сме от тях. Така не може да се ръководи нито страна, нито град ", стартира словото си Антон Хекимян. Той показа, че от акцията му станало ясно, че тези хора, визирайки акцията на Васил Терзиев, мислили, че тя ще мине в говорене за три плочки и няколко бордюра. Той попита за какво са спирали парите за София, за метрото, за канализацията на северните региони, за какво не са дали пари за детските градини. " Аз питах всички тези въпроси спонсора на " Промяната ". Отговор не получих ", съобщи Хекимян. " Промяната " не желаеха да носят отговорност и потвърдиха, че не могат да ръководят, отсече Антон Хекимян. " Софиянци не заслужават сглобка и няма да я получат ", даде обещание той.
 
И още - напомни, че в столицата има региони, които 8 години са управляни от хора на така наречен демократична общост и резултатите там да забележими и усещани от жителите там. " Избираме кмет и екип, които могат да работят, да носят отговорност, а не да демонстрират картинки и да крещят в телевизионните студиа ", приключи Антон Хекимян. " Отново изправени пред избори, уповавам се с хартиена бюлетина, ние приказваме за това кой какво е постигнал в регионалните градове, в столицата. Започвам с поздравления към екипа на госпожа Фандъкова и на целия екип от общински съветници на ГЕРБ-СДС. Работа, работа, работа, е не просто слоган ", обърна се към залата Десислава Атанасова - ръководител на парлманентарната група на ГЕРБ-СДС.
 
" В днешния ден това е тематиката - кой се намесва в изборния развой. Преди дни се е намесил преди различен член на кабинета - заместник-министърът на електронното ръководство. Сега, тъй като, някои настояват, че тези машини са просто принтери, желая да припомня, че нашата група претърпя ИК за една нощ, влезнал в действие преди да е обнародван, в случай че помните, на Разпети петък ", разяснява тематиката на деня Атанасова.
 
 Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов Източник: Zonanews
В 18:30 часа, под бурните овации на залата, на трибуната излезе Бойко Борисов. Той предложения до себе си водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Христов съобщи, че е сигурен в това, дето ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще продължат да ръководят столицата - по този начин, както са го правили 34 години. " Частни медии, корпоративни ползи, ние се съобразяваме. Данче, огромна носталгия ме захвана и мен. Едни съм ги правил аз, други след това ти. Когато направи София толкоз красива, с паркове, градини, носталгия ме захвана, гледах градския превоз. Най-младият тролей беше по-стар от мен, помните ги едни остарели Икаруси. Поздравявам те за пробива при Телевизионната кула, и Западна, Северната дъга, Южната дъга ", обърна се Борисов към Йорданка Фандъкова.
 
" Един ден чувам по какъв начин вършат детска болница в Горна баня, карах по единственото Околовръстно с 1 км/ч. На какви неща се наслушахме - осем автомагистрали, пет тунела, лъжата за нищо я нямат. Да, за избори е хубаво нещо да обещаят, само че минават години, нито едно от тези неща не става ", продължи той. " Спомням си времето, когато се кандидатирах за кмет. Бяхме взели две стаи, бяхме с Миро Боршош и едно момиче Ива. Бяха ме свалили от основен секретар. Почнаха да се събират хора към нас, тогава управляваше Тройната коалиция, страшна мощ, минава Татяна Дончева, минава с балони, 40 души, Станишев, целият кабинет, аз там се бях подпрял на една врата и ги виждам. Агенциите ми даваха, Антоне, четвърто място. На другия ден коридорът жълт, минават царят, Милен Велчев, гледат ме, не ме познават все едно. Викам на Боршош: " Ние един балон нямаме, какво вършим? ". Действително беше смешно. Тогава не знаех какво е флаер, признавам си. Един фонтан нямаше в София, 40-50 детски градини бяха приватизирани и продадени, вършиха ми " Боклукгейт ", само че ние успявахме и с всеки мандат давахме на софиянци от ден на ден и повече ", акцентира още Борисов. Той съобщи, че няма да разяснява абсурда от през днешния ден с кодовете на машините, само че бе безапелационен, че от ГЕРБ не са против машините и машинното гласоподаване.
 
" Ако министърът е притискан, да отива, да споделя, да си кажат, притеснителното за мен най-много е, че това въздейства на хората ", изрази опасенията си той. " С това ала-бала малко се шегувахме, само че с това ала-бала, малко ни изкараха наивници ", разяснява водачът на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ още веднъж напомни за " оня запис " и изборите. " Все още общините живуркат от това, че инерцията ги води. Нищо съдбовно няма. Кметовете няма да имат финансиране, ще задлъжнеем, това ще се отрази, на " Люлин " в никакъв случай няма да имаме дъга, Детска болница няма да имаме, а ние тук се хейтим, нали, Балтов? Ако сложим една линия, дори НДК го ремонтирахме. Ми то беше превърнато в един бардак, с кинкалерии тука. Много работи сме създали, Данче. Сигурно и неточности сме допускали. Този опит на никое място в света го няма - хем не се обичаме, хем се ненавиждаме, хем не сме коалиция и всичко това се отразява на качеството на работата ", показа той.
 
" Мария Габриел доста искаше да пристигна да ви поздрави, само че аз я стопирах, да не кажат, че се намесва в акцията ", обърна се към залата Борисов и призна, че тя е малко като пленник в това държавно управление. И още веднъж прикани залата всички да поддържат Антон Хекимян. " Имаме прелестни партийни дейци в София - и Жоро Георгиев, и Данчето Фандъкова, която към момента е с най-голям рейтинг. Исках да се отворим повече към жителите, да имаме претендент, който е гледал в профил всичките тези процеси и по-лесно би отстранил всички пропуски и неточности. Изключително мъчно се съгласи, само че той се съгласи, тъй като аз съм му подсигурил вашата поддръжка на 100%. Иначе няма да е почтено, че сте ме предали - не него, а мен ", изясни Борисов за какво се е спрял на кандидатурата на Хекимян и прикани в неделя да се гласоподава с бюлетина номер 76.
 
" Каквото и да реши ЦИК, ние не се месим. Аз съм сигурен в нашата победа. Това, което през днешния ден направиха - ГЕРБ отговорен, Движение за права и свободи отговорни, те ни вършат " Костинброд ". Абе, ей! На нас ни вършиха " Костинброд " и не беше хубаво. Баба ми викаше " Кой каквото си направи, никой не може да му го направи ", а те сами си го вършат. 3,30 е през днешния ден бензинът и то при дерогация! И ни плашат - какъв брой ще стане без дерогация!? Абсолютно същото ще се случи в София, както в Народното събрание. Бюджет няма да може да се одобри, в случай че продължим с езика на омразата. Да се представим почтено, Антон е заслужен кмет, заслужен човек, аз малко не чаках, че с такава хъс ще му се работи тази работа. Това ми е първото заставане до него през тези 30 дни, тъй като желаех да ви прикани и поради мен да гласувате за него. Даде от себе си доста, заложи от себе си доста, пристигна да работи за обществото. Желая ви хубава вечер ", приключи прочувствено речта си Бойко Борисов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР