Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя тенденциозност в започналите обиски

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя тенденциозност в започналите обиски
Коментари Харесай

Борисов определи като тенденциозна проверката на европрокуратурата за ремонта на жълтите павета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя преднамереност в почналите обиски на адреси в София по отношение на следствие на Европейската прокуратура за възможна корупция и корист със средства на Европейски Съюз за възобновяване на историческия център на града, в това число пренареждането на емблематичните жълти павета, ремонта на площад " Александър Невски " и бул. " Цар Освободител ". Пред " Би Ти Ви той адмирира инспекцията, само че попита за какво тъкмо през днешния ден, ден преди деня за размисъл, се е стигнало до обиските.

 Европрокуратурата ревизира корупция и измами при ремонта на жълтите павета в София Европрокуратурата ревизира корупция и измами при ремонта на жълтите павета в София

" Европейската прокуратура е почнала инспекцията по сигнал още през септември. Днес от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) влизат да изземват документи. Това е преднамерено и обслужва президента Румен Радев, който не желае да има държавно управление. Това е същото като Костинбродската спекулация преди изборите през 2013 година ", съобщи Борисов.

Той попита за какво в петък вечер, ден преди деня за размисъл, ГДБОП взема решение да направи обиски и какво щеше да се промени, в случай че ги забавят с 10 дни. По думите му сходни неща се вършат от служебното държавно управление, с цел да разделят партиите и те по-трудно да намерят пък към управническа коалиция след изборите на 2 април.

Каква управническа коалиция вижда водачът на ГЕРБ четете

" Ако има извършител, който бъде потвърден като отговорен, да върне парите и да бъде вкаран в пандиза. И в случай че компанията е измамила общината, да си понесе отговорност. 5 индивида носят отговорност. Всичко това ми наподобява на скрит план ", добави Борисов.

 Бойко Борисов счита, че президентът Румен Радев не желае да има държавно управление Бойко Борисов счита, че президентът Румен Радев не желае да има държавно управление

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която до преди две години беше зам.-председател на ГЕРБ, също разяснява случая. Тя разгласи, че не се тормози от инспекцията.

" Единственото терзание е времето, в което се прави. От няколко месеца тече инспекция на жълтите павета от разнообразни служби. Предоставяме документи на всички, през днешния ден ги предоставихме и на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП). Участъкът от жълтите павета, който беше безобразно подреден, не е заплатен. Стойността му е 206 хиляди лева и нито лев от тези средства не са платени. Освен това им беше наложена санкция за увреждане на павета. За прекратения преди две години контракт с " ПСТ груп " изискахме да върнат 2.5 млн. лева и ги глобихме за качество. Ние ще продължим да спомагаме на всички органи, тъй че, в случай че някоя компания е направила нещо неправилно, би трябвало да си носи отговорност ", сподели Фандъкова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР