Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вероятно е объркан от своите

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вероятно е объркан от своите
Коментари Харесай

И Денков отговори на Борисов за вота на недоверие: Лидерът на ГЕРБ е объркан от своите съветници

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов евентуално е комплициран от своите съветници.

 

Това позволи министър председателят Николай Денков, откакто преди ден Борисов заплаши да отдръпна поддръжката си за кабинета поради нови схеми по Плана за възобновяване, които облагодетелстват близки до Политическа партия компании.

 

Тогава водачът на ГЕРБ обясни на сътрудниците си и че политиката е математика и би трябвало да можеш да събираш до 121 поради идния в края на седмицата избор на съмнение към кабинета.

 

Малко по-късно Делян Добре пусна във Facebook пост,с който разкри, че Кабинетът приготвя да раздаде над 662 милиона лв. на авансово известни компании за произвеждане на зелена сила макар предходната възбрана на Народното събрание.
„ Министерски съвет през вчерашния ден са пуснали грантова скица за фотоволтаици с акумулатори по ПВУ. Това е нещо, което Народно заседание забрани с преднамерено решение по-рано тази година. Ще дадат 265 372 950 лева на свои компании като първа фаза. Общо с останалите етапи ще си раздадат 662 432 375 лева за фотоволтаици и акумулатори. И то в случай, че този бранш е задоволително печеливш и без поддръжка! Нещо повече, съгласно критериите могат да аплайват единствено компании с активи за над 60 млн евро за предходната година. Тоест в поканата можеше да напишат и имената на компаниите ", написа Добрев и това бе оповестено и  от Борисов.

 

" Когато бъде чут какво споделя, излиза наяве, че той не приказва за това, което си мисли, че приказва ", сподели през днешния ден Денков по адрес на Бойко Борисов. Според премиера в действителност водачът на ГЕРБ желае прекъсването на процедура, която е оповестена единствено за публично разискване и това е направено тъкмо с цел да се изчистят забележките.

 

Денков изрази убеденост, че държавното управление му ще оцелее при вота на съмнение.

 

" Правителството работи за интереса на България. Ако някой не желае да взе участие в това, може и да обърка математиката, само че това е напълно друга задача ", съобщи Денков във връзка уроците на Борисов по математика и събиране до 121.

 

" Би било извънредно неуместно някой да не поддържа държавното управление ", сподели още Денков.

 

Премиерът още веднъж акцентира, че държавното управление няма да изтегли териториалните проекти от Брюксел, както упорстват протестиращите миньори. Все още обаче проектите могат да се трансформират, добави той. " Плановете не затварят мини и тецове ", безапелационен бе Денков.

 

Има капацитет за доста сериозна ескалация и би трябвало да следим от близко протичащото се, коментира още министър председателят Николай Денков във връзка ситуацията в Близкия изток и обстановката в Израел и Газа.

 

Всяка от главните движещи сили - от една страна израелците и палестинците, които са в непосреден контакт, и въпреки това Иран и нейните прокси групи като Хизбула, а от трета страна Съединени американски щати и Русия - би трябвало да намерения по какъв начин би могла да деескалира този спор, прикани Денков. Няма да е елементарно, само че това ще бъде решението, тъй като е сериозна заплахата да се разяри доста по-голяма стихия, счита министър председателят.

 

Той акцентира, че България е била единствената страна, която е съумяла в къси периоди да организира два полета за извеждане на искащите да изоставен Израел. В момента страната ни събира още искащи и в случай че е безвредно, министър-председателят счита, че ще може да се направи още един полет.

 

" Нека още веднъж да поздравим институциите – Министерския съвет, Министерството на превоза, Министерство на външните работи, които реагираха извънредно бързо. България беше единствената страна, която съумя в къси периоди да организира два полета. Събираме още информация и искащи. Когато има задоволително хора и е безвредно за полет – ще можем да правим още един подобен полет ", уточни той.

 

На въпрос чака ли президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност и належащо ли е съгласно него, той акцентира: „ Този въпрос би трябвало да зададете към президента. В случая, когато има едно такова изостряне на ситуацията – може би си заслужава да се свика.

 

Но в случай, че сме в предизборна обстановка, виждаме, че някои от партиите употребяват всяка опция, с цел да се опитат да ескалират, вместо да деескалират ситуацията – би трябвало да се намерения какъв ще бъде резултатът от един сходен съвет и дали би бил потребен ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР