Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сякаш вече не е толкова

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сякаш вече не е толкова
Коментари Харесай

Борисов заговори за антикризисно правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов като че ли към този момент не е толкоз безапелационен, че с Движение за права и свободи не би управлявал. Само преди ден той съобщи, че " има доста формули, само че формула " ГЕРБ и Движение за права и свободи " не съществува ". Днес обаче заприказва, че  " България има потребност от антикризисно държавно управление, което да ни преведе през зимата ". " Основният ни спор е с партията на медиаторите, тъй като те върнаха медиаторите в газа, в тока, в нафтата. Всичко е в интерес на Руската федерация ", каза Борисов, критикувайки ръководството на " Продължаваме промяната ". И напомни, че от ГЕРБ управлявали по време на три рецесии - икономическа, мигрантска и коронавирус рецесия и по думите му се справили доста добре.

" Как и кой през вчерашния ден изпрати трите национални малките екрани в дома на Кирил Петков. И като какъв? Той не е министър председател, не знам дори дали е ръководител на неговата партия. Кой накара трите малките екрани да отидат пред дома му, да запишат неговото мнение? Що не ги пратихте в Банкя, пред Коцето, пред Движение за права и свободи, на " Позитано "... Какъв е Кирил Петков за вас? Началник? Той по халат, по чехли ли излезе? Кексче нещо почерпи ли ви? Не се заяждам, знам, че това е унизително за вас, само че е реалност. Това не е равнопоставеност, това са жалки обстоятелства ", сподели още водачът на ГЕРБ

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев добави, че " рецептата ще е ясна, само че на първо място е нужен отговор на въпроса кой ще е лечителят ". Според него, за да има политически капацитет, с цел да има управническа мощност, " България би трябвало да бъде ръководена от държавно управление с ясна стратегия, ясна парламентарна поддръжка и формирано от политически сили, които имат нещо общо между тях ". " Нека народът се произнесе на коя политическа мощ какво доверие ще даде. Да забележим кой с какъв брой депутати ще се яви в Народното събрание. Ние съдружни договаряния " срещу " някого няма да водим. Видяхме до каква степен ни доведоха такива договаряния. Ще водим договаряния " за " избрани политики ", добави той.

Дончев смята, че не всеки път е належащо да се плануват нови неща, от време на време " старите модели работят по-добре ". " Трябва да бъде възобновен остарелият модел. Сходна е обстановката с мигрантския напън. Ако бъде възобновен моделът, който работеше до 2019 година, сходен мигрантски напън, нямаше да има. И тук положителните нови решения са старите решения ", акцентира той.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова твърди, че една от най-тежките рецесии, които ръководството на " Продължаваме промяната " е завещало на страната ни, е тази в енергетиката. " Булгаргаз "  незабавно следва да разгласи обществен интернационален търг, на база на който да бъде определен снабдител или снабдители на полутечен природен газ и да бъдат дълготрайни контракти ", прикани тя. Вторият аспект на енергийната рецесия, който виждат от ГЕРБ, са цените на природния газ и електрическата сила.

По думите на някогашния обществен министър Деница Сачева за пръв път от 30 години насам българският народ се опасява за това по какъв начин ще изкара зимата. Тя разгласи, че партията е твърдо за възобновяване съдействието ни с Турция и Гърция за предварителна защита на мигрантския поток у нас. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР