Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сяда на масата за преговори

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сяда на масата за преговори
Коментари Харесай

Корнелия удря Бойко по мъжката чест 3 пъти, той клекна след 12 години

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сяда на масата за договаряния със соцшефката Корнелия Нинова, освен това в обществена и медийно отразена среща в петък в Народното събрание. Да склони още веднъж да се върне в Народното събрание, освен това по покана на социалистите обаче се случва едвам след 12 години, в които Нинова, в качеството си и на редови народен представител, и на партиен ръководител редовно го " кани ", освен това като удря по мъжкото му его. 

Още през 2011 година, до момента в който тя към момента е единствено член на парламентарната група на Българска социалистическа партия, а Сергей Станишев е още неин водач, обра и овациите, и възклицанията в пленарната зала със заветното: 

" Що не излезете извън, да се разберем кат` мъже, да се върнем и да стартираме да работим съществено ”. Тогава тя посочи, че фразата, която и историята ще запомни, в действителност е производна на негова покана, отправена към Нинова преди този момент по телефона. 

В оня незабравим ден на парламентарен надзор, в който Бойко Борисов дава отговор на депутатските питания като министър председател в първия си мандат обаче тя го жегва и за предишното му, и за заниманията му: " Това не ви е футболното игрище в Банкя, дето с едната ръка ритате мач, а с другата ядете филия с мехлем ”. 

Оттогава обществените обявления, че Борисов и Нинова са разговаряли, се броят на пръстите на ръцете им, макар че той бе министър-председател още два пъти, а тя е в края на втория си мандат отпред на алените и проекти за скрояването на така наречен " държавно управление на националното единодушие ", сходно на необятните обединения в Германия от последните години по никакъв начин не липсват - изключително от 2017 година насам. 

Точно тогава Нинова отново жегва мъжката чест на експремиера, като припомня, че доста от дълго време го е поканила на " мъжки диалог ". И тогава Борисов не откликва. 

Последният й опит да го накара да седне с нея и да се схванат " като мъже ", при започване на 2023 година обаче се увенча с триумф. 

" Ако не престават по този начин на дребно – с този няма да приказвам, с оня няма да приказвам, няма да стане. Призовавам всички, мъже са – да се отнесат съществено, да проявят самообладание и примирение ", подкани още веднъж тя водача на ГЕРБ.

А през днешния ден, 3 дни по-късно той отвърна, че е склонен и че без условия сяда в зала " Изток " на диалог с Нинова и останалите водачи на парламентарно показаните партии в опит да се извърши третия мандат. 

" Аз може да съм дребен министър председател, а вие - страховит народен представител, само че на мен няма да ми говорите по този начин. Така можете да се карате на мъжа си, на любовника си ", беше фраза, изречена от Борисов по адрес на Нинова преди години. Интересно по какъв начин ще се организира дебатът сред тях на следващия ден. 



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР