Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика депутатите от партията на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика депутатите от партията на
Коментари Харесай

Борисов: С 1,8 млрд лева са забогатели Петков/Василев от посредничество за оръжие за Украйна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика депутатите от партията на незабавна среща, на която се разиска свършеното през предходната седмица.

 

В ревюто си някогашният министър председател мина в неприсъствен спор с " Демократична България " и " Продължаваме промяната ".

 

Абе, ей, вие обрахте страната за 6 месеца, искахте децата да вкарате в пандиза, по тази причина, че не ви дават да крадете, избухна той към " Продължаваме промяната ". 

Според Борисов Асен Василев и Кирил Петков са забогатели с сред 800 млн. и 1 милиарда евро. поради посредничеството за оръжие с Украйна. Борисов пресметна, че от 5 милиарда в медиаторите са отишли 20%.
 
 Защото допуснахте медиатори с Украйна ", попита той.

 

" Какъв факт е това, че когато ще гласуваме правосъдната промяна, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата ", попита водачът на ГЕРБ.

 

" Как прокуратурата си затвори очите за документите с погрешно наличие на Кирил Петков. Или неявяването в съда като очевидец на Бойко Рашков. Как да разчитаме, че няма развиване по " Джемкорп " ", сподели при откриването на срещата ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. " Май на някои изобщо не им се желае правосъдната промяна да бъде реформирана, тъй като тогава корупционните им схеми ще излязат на ярко ", вметна тя.

" Какъв факт е това, че когато ще гласуваме правосъдната промяна, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата. Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И очаквам с неспокойствие испанците да се произнесат, в случай че не са се произнесли към този момент. Как до момента в който са " Промяната " бензинът е по-скъп, като паднаха власт и цената е по-ниска. Вие искахте децата да вкарате в пандиза, че не ви дават да крадете ", разгневи се Борисов. Той имаше поради гласуването по измененията в Закона за правосъдната власт, при което се оказа, че няма кворум - депутатите от Политическа партия не бяха на местата си.

 

" Ето ги болшинствата. Десислава Атанасова ми споделя притеснителни неща. Дори в Съединени американски щати мине не мине ден, намерят секретни документи. Едни сменили посоката, други пътя, само че факт. Тука има потвърдени неща. В Щатите може Байдън, Тръмп поред да ги карат, тук не, пазим ги “, сподели Борисов.

" Бензинът към този момент е с лев по-скъп. Колкото по-свирепа става войната в Украйна, светът влиза в този спор, в България газът пада. Някой му дал опорка „ кървавото леке “. Абе, ей, вие обрахте страната за няколко месеца. По лев на месец са милиарди левове в интерес на Путин. Мерси, Деляне, че четете и ги потвърждавате тия работи “, обърна се към депутата Делян Добрев Борисов.

„ Като ги няма Кирил и Асен какво стана с цените? Оправдание война към този момент няма! “, ядоса се водачът на ГЕРБ. Той имаше поради нервността от март предходната година с цените на бензина, когато пред бензиностанциите се извиха дълги опашки. Правителството на Петков тогава упрекна за това младежката организация на ГЕРБ, която провокирала суматохата с публикаии във Facebook.

„ Вчера гледах Георг в „ Панорама “. Той добре се оправи “, заключи той и даде откъс от изявление на Никола Минчев от Политическа партия, че България е изнасяла оръжие за Украйна още преди решението на Народно събрание.

„ Защо не го приехте тогава, като сте го знаели. Така единствено печелят медиатори, а не ние.Защо не дарихме и да сме там, където са всички бели страни и да осъдим този решим на Путин с дейностите си. Или тогава вие сте лъгали, или Корнелия Нинова “, безапелационен бе Борисов.

„ Нинова в Народното събрание отхвърли да е знаела за сходно нещо. Сиреч вижте битката за министерските кресла какво вади “, сподели той.

 

Хората на Борисов пресметнаха с какъв брой милиона са забогатели медиаторите на оръжие поради Кирил Петков и Асен Василев. Според Борисов от 5 милиарда в медиаторите са отишли 20%, което е сред 800 млн. и 1 милиарда евро.

" Браво, че сте го правили за оръжието за Украйна. Лошото е, че сте лъгали. Ако не бяхте лъгали, в този момент " Ди Велт " и другите западни медии щяха да кажат " Браво " на България и българските политически виновни партии, че са поставили от първия ден украинското знаме. Защото допуснахте медиатори с Украйна ", попита още веднъж водачът на ГЕРБ.

" За страдание войната се усложнява, става все по-кръвопролитна. Все повече страни се замесват. Голяма чест е, че Христо Грозев е наш другар ", продължи той. И сподели, че е гледал кино лентата " Навални ", където взе участие и Грозев.

 

После отново мина към Политическа партия:
" Мисля, че те от неумения, заслепени от жаждата им за власт, подкрепени от скъпо платените им пиари, доведоха до усложняване на обстановката със Северна Македония. Говорят за някакви престъпни закононарушения. Ние не браним никого, който прави закононарушения. Това във всички случаи подкопава големите старания, които положихме Северна Македония и Албания по пътя им към Европейски Съюз. "

" Виждам големи старания в двете страни да се върне съветското въздействие. Вътрешно и мене ме обзема яд като прочета за пребит българин в Северна Македония. Но става дума за проспано от Кирил Петков време. Корнелия не знае, че даваме оръжие за Украйна. И двете партии са в незнание. Някой очевидно доста желае България да постави несъгласие. Един подобен пребит човек прави народа напълно на негова страна. И това може да ни лашне в друга посока, която напълно обслужва геостратегическите ползи на Путин на Балканите ", проучва обстановката Борисов.

" В " Ди Велт " публикацията е доста хубава. България е пособия на Украйна ", добави той. И съпостави " Киро и компания " с Кашпировски. " Говори от екрана, аз го виждам - не ми въздейства. Майка вика, че й въздейства и ще заспи. Е, по какъв начин да не й въздейства? Цял ден е била на работа, учителка, 45 индивида клас, изтощена е. Как няма да й се спи ", изясни Борисов.

" Моралът на " Да, България " е усвоявал пари в нарушаване на закона, тъй като е видно, съшито е с бели конци. Това ме интересува от " Нексо ". Защото не имах вяра на ушите си, когато чух Христо Иванов да споделя: " Свалете го това от " Дарик " ". Как ще сваляш нещо от медия?Възможността е единствено, в случай че е твоя или в случай че е толкоз подвластна от тебе, че да й кажеш да го смъкна. А той го сподели толкоз уверено. И в това време тези хора и техните подвластни водещи ми приказват за морал. Няма повече да позволяваме това ", отсече водачът на ГЕРБ по адрес на Христо Иванов и " Демократична България ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР