Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде на два разпита

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде на два разпита
Коментари Харесай

Бойко Борисов привикан на разпити за „Барселонагейт“ и злоупотреба с власт в четвъртък

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде на два разпита в прокуратурата в четвъртък. Единият е по делото, станало известно като " Барселонагейт ". Разследването ревизира дали има пране на пари с пазаруване на къща в испанския град. Прокуратурата в понеделник заяви и за втори сигнал на гражданско съдружие, за което се допуска, че е " Боец ". Той е за " изказвания за корист с власт ". Лидерът на придвижването Георги Георгиев съобщи пред публицисти наскоро, че сигналът против Борисов съдържа свидетелски показания, собственоръчно подписани на всяка страница, от предприемач, който твърпди, че персонално е предал рушвет на Бойко Борисов, в тоалетна, с цел да му бъде възобновен Данък добавена стойност в размер на милиони, като ДДС-то, самият той признавал било законно възбранено поради подправени фактури.

Делото " Барселонагейт " не е на трупчета, заяви през вчерашния ден пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Оттам показват, че публикуваните изказвания в медиите имат за цел " да осуетят законосъобразното развиване на досъдебното произвеждане и да обслужат нелегитимни политически ползи ". Към сегашния миг и с оглед законодателните промени от 2022 година управлението и надзорът по делото се реализират от Софийска градска прокуратура. През март предходната година Борисов беше разпитван за фотосите с кюлчета, а преди този момент за „ снемане на сведения “ по три сигнала, единият от които за опасност. 

Новината за идните разпити свари Борисов на футболно игрище в Пловдив, където дружно с тима си " Витоша " (Бистрица) завоюва победа над локалния " Ботев " с 5:3 и стана първенец при ветераните.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР