Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ на среща с премиера на РСМ: Възпалението на двата народа идва от езика на омразата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски в централата на партията.

" Проблемът е в езика на омразата и в някои тематики, които в случай че в този момент не решите, няма по кое време. Колкото по-бързо, толкоз по-добре...Възпалението на двата народа идва от езика на омразата ", сподели пред делегацията от Северна Македония някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитър Ковачевски благодари за гостоприемството. " Първата ми среща беше с премиера Петков, договорихме се да отворим тематики от действителния живот, стопанската система, евроинтеграцията. Започнахме работни групи, които ще приказват за стопанска система, история, двустранни връзки. Водихме диалози с Карадайъ, Нинова, стана ясно, че всички желаеме добросъсдство. Както и по-развити стопанска система, пътища ", съобщи министър председателят на РСМ.

Лидерът на ГЕРБ акцентира пред Ковачевски, че колкото и да са положителни желанията, жп линия се строи за 10 години, а автомагистрала за - 6-7 години. " Ще отнеме време хората да го усетят ", акцентира Борисов. И добави: " Много пътии сме почвали с инфраструктурните планове. Сега е момента да се употребява стремежа. Управляващите имат градивна съпротива. Компромиси да се създадат и от двете страни. Ако аз бях министър председател нямаше да спирам кино лентата, щяхме да го изгледаме дружно и да покажем на обществата какъв брой е значимо да загърбим срама.

Борисов още веднъж подчертава: " Езикът на омразата, това е най-голямата спънка. Сега би трябвало да се решат всички сериозни въпроси. Те би трябвало да се сложат на масата. Ние ще ви поддържаме. За нас ползата е да сте в Европейски Съюз. Възползвайте се. ", добави водачът на ГЕРБ.

" Искам да употребявам опцията да ви благодаря, че България беше първата страна, която преди 30 години призна Македония за страна и да ви благопожелавам 15-тата годишнина от участието ви е Европейски Съюз ", акцентира министър председателят на Северна Македония.

" Имате прелестни условия да решите тежките проблеми. Ние сме решението на всички тежки въпроси. Ние сме за това вие да сте в Европейски Съюз. Възползвайте се. В договорите постоянно сме казвали, че нямаме искания към името и териториите. Решете значимите проблеми. В противоположната обстановка, в този момент щеше да има митинг за какво сме с вас. Дори КСНС узакони нашия контракт, има консенсус в България ", изясни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР