Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съвсем обърна гръб на някога

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съвсем обърна гръб на някога
Коментари Харесай

Борисов иска събарянето на МОЧА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напълно обърна тил на в миналото топлите си връзки с съветския президент Владимир Путин и малко откакто още веднъж акцентира, че партията му стои компактно зад украинския народ и суверенитета на страната, съобщи, че желае МОЧА да бъде махнат от центъра на София. 
От ГЕРБ припомниха, че общинските съветници от Демократична България още преди няколко години са предложили ремонт на паметника, това е остаряла тяхна идея. " В първите 2 година ситуацията бе друга, имаше коронавирус и други Ние искахме всичко да мине по каналния ред, чакахме информация от Министерството на културата и регионалния шеф.

От 12 месеца обстановката е друга. Войната промени тази тематика и ние се причисляваме към апела на сътрудниците от Демократична България този въпрос да бъде решен ", обявиха представителите н ГЕРБ в столичния общински съвет.

Борисов им даде 2 задания. Първата е плочата да бъде отстранена. Съветниците би трябвало да създадат всичко належащо. И отбрани вандалския акт, по закон бил подобен, само че случилото се било " нещо толкоз вярно и в тази ситуация е трябвало да бъде свършено още преди една година ".

" Докато нямаше война светът бе много неуверен, имаше Мински съглашения, водеха се диалози.. Сега е тотално всичко друго. Стотици хиляди са починали, разрушени са градовете. Това е варварска експанзия, а не освободителна война, както желаят да го изкарат ", ядосан е водачът на ГЕРБ. И даде позволение на своите да се обединят с Демократична България в търсене на метод Паметникът на Съветската войска да бъде отстранен. Не може в тази експанзия, в това клане да вземаме такава позиция, счита Борисов.

Той се ядоса и на търговията с оръжия, която се вършела цяла година - " грозна ". Други страни застанаха, изпратиха оръжие публично. А в България, с цел да си спасят постовете, Демократична България се сплотиха с Българска социалистическа партия и клекнаха. Постчетата им са по-важни от това да сме един до друг до нашите европейски сътрудници ", разяснява той изказванията, че и един патрон не е отпътувал за Украйна по време на кабинета " Петков ". 

" Изпуснахме доста време, в което може да реогранизираме нашата войска. Кабинетът на Кирил Петков предприе тактичност да дава оръжие през медиатори, като до ден сегашен настояват, че един патрон не са дали. Същото направиха с нафтата и бензина, отново през медиатори. Нашите оферти бяха директни посредством закон, да застанем както Полша и Румъния и да оказваме помощ на Украйна. Благодарение на тяхната нелепост или корупция отидоха милиарди към съветската компания “Лукойл ” и всеки ден по един лев се вадеше от джоба на българина, а с цел да се обогатяват едни хора ", означи Борисов.

" Приехме закон за диверсификация на нуклеарното гориво, диверсификация на газа. Навсякъде бяхме дружно с Демократична България, Движение за права и свободи и “Български напредък ”. Благодарение на тази коалиция всичко се случи в интерес на демократичния свят и за България ", добави още той, представен от " 24 часа ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР