Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС искат извънредни заседания на НС в понеделник и вторник

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски са внесли в деловодството на Народното събрание проекторешение, с което оферират Народното събрание да не работи на следващия ден, само че да има изключителни съвещания в понеледленик и вторник от 12 часа.

В първия ден от седмицата оферират депутатите да се заемат с тематиката за построяването на 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй.

Искат още да бъдат изслушани министрите на културата и на районното развиване, както и шефът на Държавна организацията за метрологичен и механически контрол поради демонтажа на Паметника на Съветската войска.

Тримата упорстват в понеделник депутатите да изслушат и премиера Николай Денков за позицията на България в съвещанията на Европейския съвет.

Борисов, Петков и Пеевски оферират във вторник праламентът да прегледа измененията в Конституцията на второ четене.

Какво ще се случи остава под въпрос след заканата на Възраждане да блокират трибуната на Народното събрание всеки ден до момента в който не спре демонтирането на Паметника на Съветската войска.

Днес ръководителят на Народното събрание Росен Желязков свика съвещание за на следващия ден в 9 часа, което значи, че на следващия ден ще бъде изработен опит депутатите да стартират работа.

Остава под въпрос, в случай че не съумеят поради протеста на опозицята, по какъв начин ще се осъществя проекторешението на тримата от управлавящите и подкрепящите кабинета.

В такава обстановка има опция Росен Желязков да разгласи и свика изключителните съвещания с избран дневен ред.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР