Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите на партията в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите на партията в
Коментари Харесай

Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите на партията в централата на ГЕРБ, с цел да бъдат обрисувани значимите тематики, по които ще се работи през идващите дни. Сред тях бяха цените на горивата, помощ за хората с увреждания и новите реактори на АЕЦ „ Козлодуй “.

ГЕРБ прикани служебното държавно управление да ревизира какво се случва по бензиностанциите , тъй като цените на горивата още веднъж са тръгнали нагоре.

„ Ако не се одобри нашият закон в четвъртък, „ Лукойл “ ще продължи да прибира по 3 милиарда лева за сметка на българските жители. Безобразие е бензинът и дизелът да са по 3 лева “, сподели някогашният министър на енергетиката и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев на срещата.

" Друга значима тематика за нас е започването на построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “. По тази тематика работим от 10 години. Имаме лицензирана площадка и Оценка на въздействието върху околната среда “, посочи той.

„ Воля имаме, като партия, като група, като схващане за тази тематика и от нуклеарна страна в клиенти ли би трябвало да се превърнем? Аз съм оптимист, че тези тематики ще минат с голямо болшинство, тъй като депутатите в Народното събрание не желаят да са повече в сянката на предходното ръководство. Ако се одобри планът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 $ на съветския нефт, който единствено ние в Европа преработваме, с помощта на Политическа партия, натъжавате хората? ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.
И за горивата, и за реакторите ще има голямо болшинство, тъй като е вярно, уверен е водачът на ГЕРБ.

По думите му и преправянето на Плана за възобновяване ще мине с голямо болшинство, тъй като е вярно.

" Утре е кръглата маса по отношение на измененията в правосъдната система - дано спрат да приказват празни приказки, а да го създадат. Поел съм ангажимент да влезе и медиацията, обещахме на съдийското съслови ", разкри Борисов.

Борисов разяснява дали има късмет да се образува държавно управление с третия мандат.

" Що се отнася до третия мандат, има действителни шансове да стане, в случай че отиде в Демократична България. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво болшинство, само че то няма да е устойчиво, няма да сработи ", предвижда водачът на ГЕРБ.
" Не знам дали самите хора, които гласоподават за Демократична България, ще се съгласят да създадат коалиция с Българска социалистическа партия ", уточни той.

" Извинявам се на Христо Иванов, не съм желал да го заличавам като политик ", сподели той.

„ Правителството на проф. Габровски събра 115 депутати. Ако прибавим и 20-те на Демократична България, става устойчиво болшинство. Важното е да се подпишем под това, което ще извършват, с цел да не шикалкавят. Само в този вид може да има устойчиво държавно управление. И тогава Политическа партия щат не щат тези неща би трябвало да ги поддържат. В момента партията на Промяната зае мястото на една ляво-либерална групировка и те няма по какъв начин да се разположат вдясно. А и да се разположат, Демократична България би трябвало да се преценяват с техните популистки решения. ПП-тата са изолирани от всички закони и планове. Само 63-ма от 240 са дали своят вот декларацията им. А ние доста повече. Е, кой е в изолираност тогава?! Срамно е, като леке са, и не гласоподават с тях, единствено и единствено да не се прилепят за тях. Само малко кураж от страна на Христо “, прикани някогашният министър председател.

„ За наслада, цените на уралския нефт падат и можем да живеем по-евтино, в сравнение с преди войната. А войната става все по-кръвопролитна, историята ще осъди Путин “, посочи Борисов.

„ Искам хората да са усмихнати, щастливи, лъчезарни, а в петък да си пожелаем благополучен уикенд “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов още веднъж акцентира, че не е имал срещи с президента Румен Радев.

„ Ще си дам оставката, в случай че се потвърди, че съм се виждал с Радев. Но, не се месете в работата на другите партии “, отсече той.

„ Както и Радев горчиво съжалява, по този начин и аз горчиво скърбя за Асен Василев и за Политическа партия “, призна водачът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че не слага никакви условия, само че пожела геройство на тези, които ще получат третия мандат. „ Ние сме в политиката по тази причина, а не да крачим по малките екрани и да търсим сметка на Радев. Той не ни е задължен. Какво ще създадат на министър, който каже, че няма да пристигна на контрола? Нищо. Вие би трябвало да сте им признателни, че демонстрират държавническо отношение и идват. Това в случай че бяха предходните идиоти, щяха да кажат: Какви сте вие?!

Той се обърна към депутатите от ГЕРБ: „ Използвайте всеки ден на Народното събрание, с цел да свършите положителни каузи за хората! “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР