Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разполага с информация, че в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разполага с информация, че в
Коментари Харесай

Борисов знае, че САЩ работят и по санкции за Киро и Асен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разполага с информация, че в Съединени американски щати интензивно работят по въпроса и за още наказания по отношение на български длъжностни лица. По думите му това ще са Кирил Петков и Асен Василев, а като доказателство за това и паниката, която царува е фактът, че " Киро и Асен към този момент една седмица въртят из Съединени американски щати... "

" Ще пристигна ден и ние ще пишеме постове за корупция. В Съединени американски щати работят интензивно по този въпрос ", съобщи Борисов.

Обявяването на това очакване идва на фона на първата реакция от страна на Бойко Борисов откакто финансовият му министър в две държавни управления Владислав Горанов влезе под глобите на OFAC по световния закон Магнитски.

Искаме да забележим дали и в двете години след нас се е случвало, какви компании са се развили, следствените органи това да го ревизират, добави Борисов, уверен че наказания ще бъдат наложени и за разликите в цените на бензина и поради потреблението на медиатори при закупките на природен газ, и при прекупвачите на оръжие. Още преди време го написахме на дъската, акцентира Борисов очевидно имайки поради брифингите в централата на партията в София, на които Делян Добрев и Теменужка Петкова рисуват схеми.

" Ние ги укоряваме за милиарди, Горанов го укоряват за милиони. 10 млн. дневно е разликата, 300 млв. на месец Една спортна зала в Стара Загора сме губили поради разликата в бензина. Всичко това е отивало в съветската касичка ", разгласи Борисов говорейки пред актива в Стара Загора. " Няма метод това в щатите да не го видят и ние вършим всичко допустимо да го видят, съобщи Борисов.

Той увери, че и " ние можем да четем сред редовете и знаем по какъв начин да работим в европейските сътрудници ".

Политическа партия ГЕРБ към този момент се е разграничила от Горанов: " Ние сме се разграничили от Горанов. Той не е на никаква служба. Вярвам, че той не е отговорен. Надявам се той да потвърди, че е почтен ", съобщи още Бойко Борисов. Той подсети за подадената от Горанов оставка като министър през юли 2020 година, сдаването на министерския пост и това че оттогава не е в листите на ГЕРБ. " Какво повече да ви кажа... ", се обърна към публицистите водачът на партията. " Ние дотолкоз можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства - има органи, които да проверяват ", съобщи още Бойко Борисов.

" Аз пред вас настоявам, че нито стотинка, нито лев, и Господ ми е очевидец не сме получили от въпросния Божков. Някъде някой е получавал и си носи отговорност. Аз настоявам, че аз и партията не сме получили стотинка. Казвам го, тъй като Христо Иванов си беше пуснал един пост през вчерашния ден, за самара и магарето ", добави Борисов. И попита за " стотиците хиляди от Нексо, прибрани противозаконни ". Тази партия, която направи приватизацията, не може да ми оценка на мен, отсече Борисов.

Борисов атакува и водачите на Политическа партия и Демократична България поради негласуваната правосъдна промяна в пленарната зала на 49-то Народно заседание. По думите му Киро, Асен и Христо преднамерено не са били в залата и то за гласуването на личното им предложение, когато кворумът пропадна и законът за Наказателно-процесуален кодекс бе отсрочен, а след това " видях им насладата в очите, Киро, Асен и Христо ги няма за тяхната промяна... като ми се обаждаха като деца, които са се нацапали... "

Грешка направил Борисов обаче, че не бил в Народното събрание като народен представител. Депутатите му не били сметнали вярно и " тичали право в устата на вълка ", защото поели ангажимент да прокарат законите за правосъдната промяна, а опитните вълци Киро, Асен и Христо ги изиграли и провалили кворума. От Съединени американски щати очаквали законите да бъдат признати, тъй като били привикнали каквото каже ГЕРБ да се извърши. " Вие се издънихте, ние се оставихме да ни изиграят и да не приемем законите на Крум Зарков ", разкритикува депутатите си Борисов, които попаднали в личния си капан, искайки да покажат, че в действителност Политическа партия и Демократична България не се интересуват от правосъдната промяна.

Едновременно с това малко преди този момент Борисов Като некадърни разказа депутатите и водачите на Политическа партия и Демократична България - " Години, кадърните, умните и красивите не можаха да създадат План за възобновяване, единствените в Европейски Съюз. А ние им оставихме подготвен проект. Това са обстоятелствата ", сподели водачът на ГЕРБ.

Първият ден на идващото Народно заседание ГЕРБ ще внесат и ще поддържат закона на Министерски съвет, на Крум Зарков, закани се Борисов и са обърна към Деси (Десислава Атанасова, бел.ред.) със задачата. " И Чолаков да не ми философства... ", закани се още водачът.

Първа и единствена задача за ГЕРБ е правосъдната промяна. Това ни остана да създадем, с цел да ни благодарят, отсече Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР