Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе разговор с председателят на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе разговор с председателят на
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ пред Мецола: България отдавна е изпълнила всички критерии за Шенген

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов организира диалог с ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола. Двамата са разискали политическата обстановка в България, като Борисов е подчела, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет, тъй като е уверен, че на страната ни е належащо устойчиво държавно управление.
 
" Благодарих ѝ, че Европарламентът за следващ път поддържа България по пътя ѝ към Шенген и подчертах, че е неприемливо пред страната ни да се слагат спомагателни политически условия, откакто от дълго време сме изпълнили всички критерии за участие ", съобщи още Борисов.
 
По време на форума в Атина, Борисов е разговарял и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. " Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от специалисти, които могат да стабилизират България ", показа Борисов и добави, ГЕРБ ще продължи разговора с всички парламентарните партии, тъй като на България е нужен кабинет, който да форсира работата по приемането на всички закони по Плана за възобновяване и резистентност.
 
" Заявих още, че с помощта на парламентарно болшинство, отпред с ГЕРБ, страната ни към този момент е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки рецесиите, през които минава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентировка на България във връзка с придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България поддържа и вероятностите за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, само че е време и съседката ни да извърши своите отговорности от този развой като даде конституционни гаранции за правата на всички свои жители ", написа още Борисов.
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР