Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова лидерите на партиите и

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова лидерите на партиите и
Коментари Харесай

Борисов иска лидерите на партиите да разговарят за бюджета преди да се състави кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани водачите на партиите и най-много тези на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) да изкоментират бюджета преди да подходят към диалози за постоянен кабинет.

Искането му е по отношение на показания през вчерашния ден от служебното държавно управление, който планува предвижда недостиг в размер на 6.4% от Брутният вътрешен продукт. Борисов употребява цифрите в предложенията на служебния кабинет, с цел да насочи рецензии към някогашните ръководещи от Политическа партия и Демократична България.

Той ги упрекна в това, че техните решения са довели до повишаването на държавния дълг. Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова даже съпостави двата модела, като очерта мрачна картина за ръководството на кабинета " Петков " и даде позитивна оценка за 12-те години власт на ГЕРБ.

" Моделът на ГЕРБ беше предвидимост и сигурност. След повече от две години - какъв е моделът? Инфлация, мигранти и серпантина от задължения. Цената е 12 милиарда недостиг, нови дългови и никаква вероятност пред стопанската система ", посочи тя.

Сред серията от рецензии обаче ГЕРБ въпреки всичко не се отхвърля от това да търси ПП-ДБ като собствен сътрудник в Народното събрание: " Огромна дупка в бюджета и в бюджета за обучение - това наследихме от ръководството на " Продължаваме промяната " и в този момент дружно би трябвало да търсим благоприятни условия страната да не затъне в популизъм и в липса на вероятност ", добави Атанасова.

Борисов недоволства от това, че от новата коалиция не са му дали съответен отговор на вчерашния му въпрос. Той изиска да разбере от тях от кои партии ще търсят поддръжка за държавно управление с втория мандат.

" Честното беше да имаме отговор от ПП-ДБ с кого желаят и от кого чакат поддръжка, тъй като от всички значи, че нямат никакво желание да го вършат ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Той посочи три решения за справяне с финансовата рецесия - повдигане на налозите, рязане на разноски или оставяне на недостига да нарасне до 70 милиарда лева през 2025 година

" Времето на популизма и празните приказки и заклинанията завърши. Тук или ще има смели и храбри партии, които ще пазят страната, или заставаме дружно зад бюджета и промените, или пускаме дълга и страната ще колабира юни месец, в случай че не натиснем копчето за нов 12 млрд дълг ", заключи Борисов.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР