Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Кирил Петков и Асен

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Ще стигнат ли депутатите до консенсус за състава на евентуално бъдещо правителство?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани Кирил Петков и Асен Василев да не вземат участие в постоянен кабинет. Според него би трябвало да се направи експертно държавно управление, което да ръководи 4 години. Той обаче посочи, че ще упорства в идващ кабинет да вземат участие и хора от ГЕРБ.

От своя страна съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков даде поръчка, че до вторник ще са подготвени с проектокабинет и посочи, че до тогава всички имена, които биха се завъртели в общественото пространство, ще са единствено клюки.

Темите за бюджета и за проектокабинета, който приготвят от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, станаха мотив за мненията на депутатите в коридорите на Народното събрание. Сутринта водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов разяснява, че след вчерашната среща в Министерството на финанситесе е схванало какъв брой е тежко финансовото състояние на страната.

По думите му бюджетът е основата на каквото и да е държавно управление с каквито и да е персони. Той акцентира, че към момента не го интересуват имената от държавното управление, което ще предложи „ ПП-ДБ “.

Борисов бе безапелационен, че в случай че Асен Василев и Кирил Петков вземат участие в държавно управление, от ГЕРБ ще предложат свои знакови персони като Томислав Дончев и Делян Добрев. Той акцентира, че в случай че се стигне до нови избори, двете партии са длъжни първо да одобряват бюджет.

А съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков даде поръчка, че до вторник ще са подготвени с проектокабинет.

Според водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да бъдат държани на безвредна санитарна отдалеченост от всякаква форма на власт.

Станислав Балабанов от „ ИТН “ изрази вяра първо да има постоянно държавно управление и тогава да се стартира работа по държавния бюджет.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани по-бързо договарянията за кабинет да приключат, тъй като страната не може да чака повече без бюджет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР