Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спре войната между

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спре войната между
Коментари Харесай

Борисов: Не искам импийчмънт, но Радев да спре да говори като партиен лидер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани да спре войната сред институциите, а президентът да престане да приказва като партиен водач. В първи коментар след размяната на реплики сред Румен Радев и ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, Борисов се разгласи изрично срещу концепцията за импийчмънт на президента:

" Импийчмънт е неуместно да се приказва, не да се мисли, и противоположното, несъмнено, за човек, директно определен от народа, е неуместно, даже както и е неуместно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да приказва като партиен водач и да не харесва до този миг нищо, което се е случило в България, с изключение на служебните държавни управления ". 

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание Борисов настоя да получи отговор кой е предложил на Радев да стане част от сглобката, каквото изказване направи през вчерашния ден вицепрезидентът Илияна Йотова:

" Тъй като аз не съм отправил такава оферта да попитате водачите на другите партии от сглобката, кой е отправил такава оферта... Госпожа Йотова едва ли си го е изсмукала от пръстите ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР