Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи и кои са приоритетите

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи и кои са приоритетите
Коментари Харесай

Борисов заговори за следизборна коалиция с Продължаваме промяната и Демократична България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни и кои са целите на партията, които биха довели до образуване на следизборна коалиция в идващото Народно заседание. Той изброи шест условия, измежду които закон за 100% диверсификация на доставките на газ от Газпром, таван на цените на горивата от 2.70 лв., контракт със Съединени американски щати за доставка на още осем изтребителя F-16, диверсификация на доставките на съветско нуклеарно гориво и мощности, завършек на " издевателствата " с цената на тока и правосъдната промяна.

" След два месеца ще имаме 59 депутати - колкото в този момент, или повече. С втората или първата партия ще имаме огромно болшинство да приемем всички тези закони. Както ги подкрепихме за изгонените съветски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна, " сподели той, намеквайки за коалиция с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" По време на нашето държавно управление България стана най-газифицираната страна на Балканите. Само за няколко дни щях да се схвана с Ердоган и да приключим тематиката, " разяснява той газовата обстановка в страната на брифинг на партията.

" Той е човек с памет, признателен човек. Когато бяха най-тежките години за него, аз направих във Варна среща на Европейския съюз и пристигнаха ръководителите на Европейския парламент, Европейска комисия и Европейския съюз и оправихме връзките. Да не ми е било елементарно, мислите? ", сподели още Борисов.

Той прикани държавното управление в оставка да " спре с лъжите и оправданията ": " Писмата на " Булгаргаз " демонстрират цялостния неуспех. Пълен неуспех са и всичките им ходения в Баку - контрактувани са на цена 180 евро, ние го договорихме на 30 евро. Когато започнахме да вършим „ Александруполис “ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме потенциал. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме тъкмо толкоз, колкото Кирил Петков върви да върти крана. "

ГЕРБ упрекна ръководещите, че връщат съветските медиатори против по-висока цена за българските консуматори, като се аргументира с писмо от " Булгаргаз " до Българския енергиен холдинг, което са получили в тяхната " пощенска кутия от безсънен жител ".

По техни думи в него се твърди, че няма задоволително налични количества на газ за месеците октомври, ноември и декември и не е ясно дали има къде да бъдат разтоварени танкерите, които държавното управление е договорило.

" За българския народ едва ли към този момент имат значение безпочвените обвинявания на едни или други в корупция. Факт е, че от " Газпром " българите губят по 20 милиона дневно. На година - 7 милиарда лв.. Факт е, че сега на България ѝ извиват ръцете, " добави Борисов и прикани останалите политически партии да гласоподават за " Закон за 100% диверсификация от " Газпром ":

" Как става? Дори ще им кажа. Още в този момент служебното държавно управление - търг дълготраен за доставки над 10 години на полутечен газ. Дали ще е със Съединени американски щати, дали ще е с Египет, дали е с Катар, дали е с Гърция - няма значение. За да може бизнесът и семействата да знаят на какъв брой ще купуват газа. Второ - има толкоз частни, мощни, могъщи български компании, които могат да доставят газ. И трето - да се съсредоточим върху добива на български газ. "

Обвиненията и предложенията на ГЕРБ идват няколко дни, откакто изпълнителният шеф на " Овергаз ИНК " АД Сашо Дончев разяснява тематиката пред NOVA, казвайки, че Борисов е наложил " Булгаргаз " като медиатор с " Газпром ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР