Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Промяната уби България, перфектната буря ще дойде догодина

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия цех в Димитровград, който стопира произвеждане поради високата цена на газа. В единственото дружество за произвеждане на тор у нас 61 от служащите към този момент са освободени. Според Борисов отговорност за рецесията с цените носи държавното управление на " Продължаваме промяната ".

" Промяната умъртви България. Аз не знам и няма експерт в света, който да каже, по какъв начин работи един подобен модел, в който би трябвало да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% налози. Но съвършената стихия, която ще ни занули до дъно, стартира следващата година. Последни издихания има страната, с цел да може това да се спре. Тези са изпратени, с цел да убият българската енергетика и да ни създадат клиент. Само че клиентът би трябвало да има пари да си заплати с нещо.

Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лева кубика. Колкото и да се ненавиждаме с Румен Радев, той и неговото държавно управление не го заслужават - виновниците са тези. Аз не знам по какъв начин се ръководи страна на субсидии. Такова перпето мобиле аз не мога да ръководя. ", сподели Борисов.

Делян Добрев от ГЕРБ добави, че е разговарял с представители на други предприятия, които също имат желание да спрат произвеждане поради високите цени на газа. Кризата визира най-тежко най-енергоемките производства - метарлургия, химическа индустрия, фармацията, пекарните, леярните.

" 800 милиона нов заем, с цел да се дотира газа - кой ще го върне този заем? При състояние, че КЕВР подвига цената на 290 лева, измамниците играят търг на 320 лева газ през гръцка компания. Даваш 800 млн. лева да купят нещо, което е с 30 лева по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този заем като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е Автомагистрала " Марица ", все едно две " Марици " дадоха, все едно да бяхме достроили Автомагистрала " Хемус ". Къде е, бе, за година и половина - покажете ни един километър автомагистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един стопират. ", сподели Борисов.

" Защо не ни демонстрираха по какъв начин се строи? Покажете ми за година и половина вашето! Нито един търг не е игран, нито една процедура. Гордостта им е че са спрели " Хемус " и Велико Търново-Русе. Няма обход на Хасково и Пловдив. Заводите един по един стопират ", добави още той.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР