Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на министъра на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на министъра на
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска оставката на спортния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска оставката на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Той сподели това пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Борисов още веднъж прикани и ръководителят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов неотложно да се отдръпна от поста си.

" След толкоз кръв, иди си ", написа Борисовпо адрес на президента на БФС и бивш капитан на националния тим Борислав Михайлов. Позицията си политикът изрази в писмена форма, употребявайки за своя естрада персоналната си Facebook страница.

А оставката на вътрешния министър Калин Стоянов желае парламентарната група на ПП-ДБ, оповестиха от партията в парламентарните коридори. Повод за това са деянията на принуждение от служители на реда по време на митингите против БФС нощес.

За настояването им е известен и министър председателят акад. Николай Денков, само че от ПП-ДБ не споделиха какъв отговор са получили.

" Ясно се разгласяваме за оставката на Боби Михайлов, този човек би трябвало да си отиде оптимално бързо ", настоя Петков.

" Но също по този начин желаеме оставката и на Калин Стоянов, тъй като това, което всички видяхме, е неприемливо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов би трябвало да понесе своята отговорност ", сподели Кирил Петков.

Припомняме, че на фрагменти, предавани онлайн в страницата във " Facebook " на самодейността " Правосъдие за всеки ", се вижда ясно по какъв начин служители на реда удрят с палки хора в заведение в центъра на София.

Заведението се намира в Спортната палата, тъкмо до мястото, където довечера станаха поредност от конфликти сред полицията и протестиращите против управлението на Българския футболен съюз почитатели.

На фрагментите се вижда по какъв начин униформените влизат в заведение и стартират да удрят с палки, даже и един човек, който очевидно не е показал експанзия и стои с вдигнати във въздуха ръце. Посетители на заведението описват по-късно пред " Правосъдие за всеки ", че там не е имало провокатори, а единствено футболни почитатели, които са гледали мача сред България и Унгария по малкия екран. Твърдят, че на място е имало и маджарски футболни почитатели, които са си тръгнали незабавно щом са влезнали униформените. В началото на видеото се чува и мъжки глас, който споделя " Пия бира. Защо ме удряш ".

Задържаните нощес при ескалацията на напрежението в София след митинга против управлението на БФС са 33-ма, измежду тях има и малолетни. Трима от тях са арестувани поради запалването на бус, останалите - за други противообществени прояви.

" Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество. Ако не бехме приложили ограничения, щяха да пострадат доста почтени жертви и да има повече вреди ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

Ако не бяхме взели ограничения, можеше да има жертви. Провокаторите се появиха, когато митингът стана над 4000 души, споделиха от столичната полиция.

От огледите досега е ясно, че е счупена витрина на Министерството на спорта, а след това почитателите са се скрили в прилежащия бар. Пострадалите служители на реда са над 30, част от тях са в болница. Освен запаления бус на общинска полиция, има и потърпевши коли на цивилни жители и патрулки, сочи огледът на мястото на случая Организаторът на митинга се е е декларирал като почитател на ЦСКА. Тестове за приложимост на алкохол на място не са правени. Но всички бяха предупреждавани 15 минути да се отдръпват, уточни заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов.

Очаква се всички, които имат вреди по коли и постройките си през днешния ден, да заявят това.

Фенове и служители на реда пострадаха при вчерашния митинг против управлението на Българския футболен съюз в София. По информация от Спешна помощ24 са потърпевшите след митинга. На място са били изпратени 17 коли за спешна помощ. 7 от потърпевшите са приети в болница - един във ВМА, един в ИСУЛ и петима в Пирогов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР