Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да не е депутат

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да не е депутат
Коментари Харесай

Борисов поиска да не е депутат в 46-ото НС, ЦИК отхвърли искането

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска да не е народен представител в 46-ото Народно заседание, само че Централната изборна комисия (ЦИК) отхвърли настояването му. Отказ да освободи депутаско място получи и Илко Стоянов от " ИТН " на Слави Трифонов. Илко Стоянов в сряда се закле като кмет на Благоевград.

Решенията станаха факт на съвещание в сряда вечерта, съобщи Нова тв.

Преди гласуването членовете на ЦИК спориха към това дали Комисията има пълномощия да позволи на определен народен представител да се откаже от мястото в Народното събрание. В епицентъра на разногласието бе декларирания отвод на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде разгласен за депутат. В последна сметка ЦИК отхвърли това искане и Борисов остава народен представител в бъдещия парламент. Ако комисията бе дала “зелена светлина” Борисов щеше да освободи място от листите на ГЕРБ в Пловдив и едно в 25-и изборен регион в София.

Самият Преди два дни самият Борисов съобщи, че е извикан на разпит в Министерство на вътрешните работи, като упованията са той да бъде разпитан по така наречен. Разпитът ще се организира в четвъртък, 15 юли в Главна дирекция „ Национална полиция” за снемане на сведения.

След с напрежение гласоподаване и прегласуване - градоначалникът Илко Стоянов остава и народен представител, което е в несъответственост с позицията му на кмет на Благоевград. Илко Стоянов стана на “Има подобен народ” Втори остана досегашният кмет на Благоевград Румен Томов, който се яви като самостоятелен претендент, само че с поддръжката на Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР