Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени на 100 процента шансовете

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени на 100 процента шансовете
Коментари Харесай

Формулата за кабинет: Възможно ли е правителство и с кой мандат?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени на 100 % възможностите за сформиране на държавно управление, само че с третия изследователски мандат. От " Продължаваме Промяната " пък споделиха, че одобряват поканата на ГЕРБ-СДС за диалози по съответни политики, които ще се проведат в Народното събрание във вторник.

Според водача на ГЕРБ миналата седмица е посочила, че сега България има мощен парламент, в който се събират задоволително огромни болшинства за гласоподаване на основни за страната политики. И точно това съгласно Бойко Борисов е вярната формула да се работи и отсега нататък.

" Правителството по какъв начин ще бъде конфигурирано? Дали с първи, втори или по-вероятно с някой трети мандат. Тук би трябвало да се ангажира и президента. Както Христо Иванов прикани да КСНС. Третият мандат да отиде там, където ще има държавно управление и това би трябвало да се изговори при президента от партиите ", сподели Бойко Борисов - водач на ГЕРБ.

Отговорно - по този начин Борисов назова възможното бъдещо държавно управление и съобщи, че в името на България всеки би трябвало да зарови егото си, както го бил направил той. Посочи, че от страна на ГЕРБ в диалозите в Народното събрание с " Продължаваме Промяната " във вторник ще вземат участие Десислава Атанасова като ръководител на парламентарната група, Кирил Ананиев като най-хубавия по думите му финансист, Деница Сачева като обществен и Делян Добрев като енергиен специалист.

Кирил Петков, Асен Василев и специалисти на смяната по съответните политики също ще седнат на масата за диалози. Пред Българска национална телевизия Никола Минчев изрази вяра за потребен разговор.

" Заявили сме съответни точки, по които бихме подкрепили други вносители, тъй че продължаваме напълно в тази линия. Не бих споделил, че това отваря опцията ние да дадем политическа поддръжка за реализация на първия мандат. Като градивна съпротива можем да поддържаме и болшинство, с което намираме общ език по тези съответни точки ", сподели Никола Милчев - " Продължаваме Промяната ".

В " Денят стартира с Георги Любенов " Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия съобщи, че левицата е подготвена на отстъпки, стига да се реализира постоянна власт. Като образец той даде изборът на Вежди Рашидов от ГЕРБ за ръководител на Народното събрание.

" И на нас ни омръзна, не мога да схвана за какво другите партии не създадат това, което ние показахме Българска социалистическа партия за България с избор на ръководител на Народното събрание, по този начин би трябвало да бъде и за държавно управление, толкоз доста политики има, толкоз доста решения би трябвало да се вземат, дали ще бъдат взети от малцинство, няма никакво значение ", сподели Драгомир Стойнев - " Българска социалистическа партия за България ".

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов пък сподели, че Борисов бил в доста неизгодна обстановка и по тази причина трябвало да върне първия мандат и да поддържа държавно управление, препоръчано с втория мандат на реформаторските сили.

" Като искаш да причислиш по някакъв метод ГЕРБ към реформаторските сили, което доста условно, би трябвало да се съгласиш да подкрепиш втори мандат и да си стоиш в Банкя. Преди малко господин Стойнев сподели - ние направихме огромен компромис, и какво направихте компромис, дадохте цялата власт в Народното събрание на ГЕРБ. Докато аз съм съпредседател на “Демократична България ”, ние няма да подкрепим държавно управление с първия мандат - точка. ", уточни Атанас Атанасов - съпредседател на " Демократична България ".

В предаването " Говори в този момент " Рамадан Аталай от Движение за права и свободи беше сбит по тематиката.

" От през вчерашния ден се подават сигнали за вразумяване на политиците и виждам, че към този момент водачите на първата и втората политическа обединения в Народното събрание имат предпочитание да се срещнат, нека да създадат всичко допустимо да се направи това държавно управление, което е належащо да изкара България от тези рецесии ", съобщи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.



Ще има ли позитивна развръзка на политическия пъзел към бъдещия кабинет - отговорът следва.

По тематиката работиха: Ир. Цонева, Ел. Димитрова, Г. Гайдарова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР