Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново подчерта, че влизането ни

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново подчерта, че влизането ни
Коментари Харесай

Борисов извънредно призна ще се напълни ли България с бежанци

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж акцентира, че влизането ни в Шенген по въздуха, по водата е неоспорим триумф

Неочаквано, само че не и за неговия политически жанр, водачът на Бойко Борисов се появи на Йордановден в Медвен, Сливенско. Борисов е съпроводен от кметовете на Сливен и Котел, които разкриха какви са главните инфраструктурни планове, които имат подготвеност да осъществят със средства от бюджета.

Борисов съобщи, че с отпуснатите средства могат да се създадат " изключителни неща за хората ". " За вас, сливенци, и региона, има към 100 милиона в държавния бюджет ", означи той.

Десислава Танева, която е депутат от Сливен, се причисли с малко забавяне и изясни, че карала деликатно, защото возела две дребни деца.

" Аз от София пристигнах в точния момент, но както и да е. Няма да си намираме на Богоявление недостатъци ", пошегува се Бойко и добави: " Остава ти да обобщиш ".

Но Борисов предпочете той да разясни правилника, по който общините, по който си подават плановете за финансиране. " Вие би трябвало да имате подготвеност сега, в който правилника е подготвен, незабавно да стартирате. И единствено след няколко седмици ще видите продукта от тази " некоалиция ", която критикувате ".



Запитан дали има публична информация за ротацията - дали Мария Габриел ще е отпред, той съобщи:

" Докато всичко не е контрактувано с Брюксел, особено за ротацията - това е един чисто софтуерен развой. Той е такава дреболия, толкоз механически е въпросът, че не знам кое ви вълнува в нея... Ние към този момент сега работим какво да строим, да демонстрираме зад себе си, че това е чиста дреболия и заяждане. Сега като е с мандата на ППДБ, какво ни прави по-различни. Абсолютно непотребен въпрос за коментар ".

Борисов изрази утвърждението си за приемането ни във въздушния Шенген и съобщи, отговаряйки на въпрос дали ще има заменени министри след ротацията: " След като сме се разбрали с всички сътрудници, че доста деликатно, непредубедено, не с желанието непременно да се смени един министър с различен... Представяте ли си в Министерството на спорта да ви заловят с десетки хиляди левове рушвети, и нито една медия да не попита дали ще бъде заменен министърът на спорта. Но аз споделям - не, след подробен разбор всички ще кажем какъв ще бъде кабинетът. Мария Габриел ще отиде с утвърден от всички кабинет, с цел да може да стартира избирането на този всъщност нов кабинет. Смисълът на връщането на мандатите е още веднъж да се завърти рулетката. Ние сега сме в хипотезата просто ротация на министър председателите, откакто ние авансово сме одобрили всички министри. Да, за първи път ще се прави. Но е същата технология. Първо оставка на държавното управление, по-късно избор на министър председател, избор на министри, което би трябвало да го свършим за няколко дни ".

Борисов още веднъж акцентира: " Влизането ни в Шенген по въздуха, по водата е неоспорим триумф. Не можем да се сърдим на австрийските сътрудници, че изискват от нас да се стегнем и да пазим границата. Връщайки се към старите оперативни практики, Министерство на вътрешните работи се оправя доста добре. И напъните на опозицията за изяснява по какъв начин ще се напълним с бежанци, е несериозно. Има Дъблинско съглашение. Имаме финансиране, взаимна опция за защита на границите. И разберете - ние сме пълновръстен член на Шенген. От деня, в който публично Съветът го удостовери, ще взимаме наедно решения с Австрия. Ще можем да стопираме или да позволяваме страни и да ги питаме за какво не се оправят. И единствено от нас зависи от месеци да се стегнем и да осигурим Шенген и по суша ".

" Точно тази съпротива беше вицепремиер една година. Вицепремиер на Кирил Петков. И има наглостта да подлага на критика. Нормално е - всяка съпротива желае да излезе и приказва, че при тях ще е по-добре. Когато при нас имаше нулева миграция, това за същите тези хора не беше значимо ", съобщи Борисов. 

На коментар, че въпросът за Шенген ще бъде подложен още веднъж в Народното събрание, той съобщи: " И какво от това? Кое ще слагат? Че разрушиха службите, разградиха границата и я вкараха в тая обстановка страната?! Айде да си кажем истината. Не е ли по този начин? Така е. Бях явен ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР