Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отдавна трябваше да се озове

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отдавна трябваше да се озове
Коментари Харесай

Димитър Атанасов: Борисов отдавна трябваше да се озове в списъците на „Магнитски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от дълго време трябваше да се озове в описите на „ Магнитски “ , защото е натрупал всичките заслуги тази цел. Това написа във Фейсбук историкът Димитър Атанасов. 

Той дефинира закона като световна виртуална решетка , който работи като действителен ограничител посредством опасността от слагане в затвор в компанията на напълно същински престъпни деятели от целия свят. Публикуваме цялостния му коментар без редакторска интервенция:

„ На Борисов от дълго време трябваше да му е помогнато да се озове в санкционните описи на световния закон „ Магнитски “. Не е потребно доста, той е натрупал всичките заслуги.

Вместо да го арестува без всевъзможен смисъл и да му основава страдалчески облик, Рашков можеше просто да не го атакува. Американските институции си знаят работата. Арестът на водач на опозицията е кофти ход, който смекчава резултата от сторените от него закононарушения по работа и отвън нея.

Ако се беше оказал до приятелчето си Пеевски, надалеч нямаше да бъде толкоз нагъл. Едва ли щеше да си разреши непрекъснато да дестабилизира държавното управление, защото ползата му щеше да бъде да се покаже като благонадежден политически сътрудник.

Европейските му крепители от дълго време щяха да са се дистанцирали осезаемо от него, тъй като ЕНП няма по какъв начин да търпи сходно петно върху облика си.

Магнитски “ вкарва звяра в клетка и го прави относително безвреден. Виждаме, че даже хладнокръвно-ироничният наглец Владислав Горанов се скри от публичността. Видимо е, че и политическите му упоритости понижиха мощно. Ако Борисов в точния момент беше стеснен от Съединени американски щати и ЕНП по едно и също време, подгоненият престъпник щеше да бъде доста повече изплашен. А ние имаме потребност тъкмо от това – нарушителите да бъдат наплашени, с цел да не вредят.

Една от функционалностите на правото е да подвига цената на престъпните действия и да конституира наказването като неизбежно. Това основава и боязън у всеки, решил да направи закононарушение. Нашият законов филтър дава късмет на мнозина мошеници да се промушат сполучливо. Затова трябваше да се помогне на интернационалните закони да се прицелят в локалния политически криминалитет.

Международният закон е виртуална решетка. Той работи като действителен ограничител посредством опасността от слагане във виртуален затвор в компанията на напълно същински престъпни деятели от целия свят. Нашите решетки са прекомерно необятни. Затова ни трябват тези на интернационалния виртуален затвор.

Нормалното ръководство изисква прилични сътрудници. Поради неналичието им се постанова да се прибегне до престъпници… “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР