Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неприемлив списъка с

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неприемлив списъка с
Коментари Харесай

Борисов не одобри варианта Кирил Петков и Асен Василев да участват в бъдещо правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира като недопустим листата с имена на министри в проектокабинета на " Продължаваме промяната - Демократична България ", който се появи през вчерашния ден вечерта в някои медии. Според Борисов това е " следено изпускане на имена " и добави, че партията му не е получавала публична информация. Той обаче акцентира, че в случай че тези имена се потвърдят, ГЕРБ ще предложи присъединяване на свои знакови фигури в подобен кабинет като още веднъж загатна имената на Томислав Дончев и Делян Добрев.

" По-подготвен министър председател от мен няма, само че аз се дръпнах на първия ред, с цел да дадем късмет да се сформира кабинет. Според мен Кирил и Асен би трябвало да се пернат обратно, с цел да се сформира програмен, експертен кабинет въз основата на програмата и той да ръководи четири години ", сподели Борисов. Според за министър председател е номиниран Николай Денков, за вицепремиер с сектор специфични служби и Шенген - Кирил Петков, а за вътрешен министър - водачът на ДСБ Атанас Атанасов. По информация на пък за външен министър се обсъждало името на Весела Чернева. Тя беше консултант на Петков, до момента в който беше министър председател, а " ИТН " я обвиняваше, че работи като министър в сянка, емилинирайки техния представител в кабинета Теодора Генчовка.
Още през вчерашния ден вечерта от обединението пък заподозряха, че имената са " спуснати ", с цел да може да бъдат обществено атакувани и надлежно отхвърлени от ГЕРБ. От " Продължаваме промяната - Демократична България " към момента нямат публично решение за имената на министрите в кабинета, защото те първо би трябвало да бъдат утвърдени от обособените сътрудници, а по-късно и от парламентарната група.

 Решението на Решението на " Продължаваме промяната - Демократична България " за кабинет: неизбежно, само че трудно

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР