Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в сряда, че партията

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в сряда, че партията
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи вдигане на ветото върху Северна Македония

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи в сряда, че партията му ще поддържа повдигане на българското несъгласие върху европейската интеграция на Северна Македония.

“Ако въпреки всичко се осмели този страхливец и лъжец(Кирил Петков), ще има 59 депутата в поддръжка на предоставяне на зелена светлина на Репубкика Северна Македония и Албания “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ говореше доста разпалено против премиера Кирил Петков. Борисов прикани незабавно да се свика съвещание на Народното събрание по тематиката за Северна Македония, с цел да бъде вдигнато ветото преди срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък.

Борисов оправда своята позиция и с взетото решение от Светия синод преди ден, с което приветства повдигането на схизмата върху църквата на Северна Македония.

“Патриархът и владиците през вчерашния ден направиха това, което ние вършим през днешния ден “, сподели Борисов и продължи, че това ще е най-важното решение за Балканите,за “да не останем в тъмната страна на Евроазияи да допуснем путинизация “.

В края на 2019 година държавното управление на Бойко Борисов наложи несъгласие върху провеждането на междуправителствената конференция, на която трябваше да се даде зелена светлина за европейската интеграция на Северна Македония и Албания. Тогава тематиката бе подета с предизборна цел от Вътрешна македонска революционна организация, които бяха съдружни сътрудници на ГЕРБ, а Борисов се събрази и наложи несъгласие.

Темата ескалира, а социологическите изследвания демонстрират, че близо 2/3 от българите поддържат ветото. Френското предложение за разрешаване на противоречивите въпроси планува Европейски Съюз да стане поръчител, че Северна Македония ще извърши българските претенции преди да влезе в съюза. България си резервира опцията да наложи неведнъж несъгласие на Скопие по време на преговорния развой.

“Имаме голямо болшинство. Заедно с Демократична България и тях(Продължаваме промяната). Ако не се случи, ще се обърне риториката и мафиотът ще станеш ти “, сподели Борисов, обръщайки се задочно към премиера. Той подсети, че Движение за права и свободи също поддържат европейската интеграция на Западните Балкани.

В сряда сутринта ГЕРБ бойкотира постоянното съвещанието на Народното събрание, на което трябваше да се разиска въпроса за избор на нов ръководител на Народното събрание. Извънредното съвещание за вота на съмнение против държавното управление е плануван за 19:10 часа.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР