Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви кой предлага за председател

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви кой предлага за председател
Коментари Харесай

Борисов ИЗВЪНРЕДНО!: Кой предлага за председател на парламента и ще има ли правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи кой предлага за ръководител на Народното събрание и ще има ли държавно управление. Той съобщи, че ще предложат Рая Назарян за ръководител на Народното събрание. Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо, като на следващия ден ГЕРБ ще предложат Рая Назарян за ръководител на Народното събрание.

„ Ще предложим Рая и ще чакаме гласоподаване. От него ще стане ясно дали въобще ще продължим нататък да преговаряме. Знам партията какво желае. Разкъсахме се по време на акция, само че имаме с един народен представител по-малко. С 68 от 240, с толкоз безотговорна политическа класа, е самоубийство за всеки един “, сподели той.

Борисов акцентира, че не вижда по какъв начин, отивайки на седми избори партиите ще се вдигнат резултатите.

Борисов ИЗВЪНРЕДНО!: Кой предлага за ръководител на Народното събрание и ще има ли държавно управление (ВИДЕО) 18.06.24 17:55 Антибългарският Мицкоски разгласи състава на новото македонско държавно управление 18.06.24 17:40 Медведев разкри какво чака Киев, в случай че откаже предлагането на Путин 18.06.24 17:11 Извънредно!: Поп звездата Джъстин Тимбърлейк е задържан за шофиране пийнал 18.06.24 16:32 Китайското Министерство на външните работи към Столтенберг: НАТО би трябвало да премисли дейностите си в рецесията в Украйна 18.06.24 16:26

„ Защото заклинанията им, че Борисов и Пеевски ще ръководят, е идея пердута. Това няма по какъв начин да стане “, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

В понеделник ГЕРБ изпрати предложения за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно заседание.

По-късно денем на тях се отзова единствено Движение за права и свободи, ПП-ДБ и „ Възраждане “ отхвърлиха.

Днес на намира се явиха единствено от Има Такъв Народ. По-рано от Българска социалистическа партия не се отзоваха на поканата. „ Величие “ пък изиска среща с Бойко Борисов, само че от ГЕРБ отхвърлиха.

Борисов, в наличието на преговорния екип с присъединяване на Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, осведоми депутатите от парламентарната група за хода на диалозите с другите партии в Народното събрание за сформиране на постоянен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.

„ Подразних се от десетките анализатори, че всичко е било контрактувано. Ние такива сделки, отвън преговорния екип не вършим и не се договаряме. Тук приказваме за сериозно положение на страната, време за отговорност, а не за тяснопартийни ползи, да си спасиш партийката и да отидеш в съпротива и да лаеш всеки ден против тези, които са се нагърбили да спасят страната. Не е почтено и няма да стане “, акцентира Борисов.

„ Продължаваме Промяната – Демократична България “ би трябвало да се реваншират. В Европейския парламент нашите депутати договарят дружно. Но нищо от това не се зачита. От някаква гора споделят, че би трябвало да има реванш. Сега би трябвало да се реванширате “, разяснява Борисов.

„ Вместо това получаваме популистки претенции от други партии, само че желаят държавно управление, с цел да понесем единствено ние отговорност. ПП-ДБ даже не ни върнаха жеста “, уточни още той.

„ Няма да ви не помни билбордовете, няма да позволи да станат действителност “, означи Борисов.

По думите на Деница Сачева, те постъпват отговорно за следващ път

както пред всички над един млн. български жители, които са дали своят вот за тях, по този начин и към всички останали, които чакат страната да бъде сложена на постоянна основа.

„ Единственото несъмнено нещо на този стадий е, че ГЕРБ-СДС желае да направи държавно управление на споделената отговорност. Ние имаме покритие по избрани политики с Има Такъв Народ, имаме и своите разлики. В утрешния ден ще забележим дали Народно събрание ще излъчи ръководител “, съобщи Сачева.

 

 

Източник – БГНЕС, БНР, Вести

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР