Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че заради Лукойл се

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че заради Лукойл се
Коментари Харесай

Борисов: Новата коалиция Лукойл не иска да връщаме 1 лев на българските потребители

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че поради " Лукойл " се е родила нова коалиция.

" Какво следим през днешния ден? Една нова коалиция " Лукойл ". Вижте какво се случва през днешния ден в Народното събрание. Днес в комисията по енергетика " Лукойл " -коалицията не поддържаха да връщаме един лев да връщаме на българските консуматори от елементарната нафта и от бензина А 95, това са четирите проруски партии ", съобщи Бойко Борисов на ексклузивен брифинг и изреди " Възраждане ", " Български напредък ", Българска социалистическа партия и Политическа партия.

" Те не престават да желаят да изтичат към Русия милиардите. Надявам се в залата да преодолеем тези спънки. За следващ път евроатлантическите партии се откроиха - от една страна ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Да, България ", въпреки това партиите на " Лукойл ", установи водачът на ГЕРБ. Той благодари за поддръжката на Движение за права и свободи и Демократична България по време на съвещанието на енергийната комисия, които бяха " за " законопроекта на ГЕРБ.

" Ние приехме едно значимо предложение на Да, България и на Движение за права и свободи. Ние сме задоволително виновни, гъвкави, диалогични, когато касае джоба на българина ", добави Борисов.

Той даде да се разбере, че има вяра на премиера и президента по проблема с репортажа за сирийския мигрант, излъчен по западни медии.

" И виждате филми на Запад, една доста мощна офанзива. Вчера гледах по всички малките екрани кино лентата на Скай нюз, че е стреляно по мигранти. Аз имам вяра, че не е правилно, и на вътрешния министър, и на президента. Връзката е видна за всички ", сподели Борисов за Шенген, като акцентира, че снимания и излъчен случай е преди два месеца. 

" И съм безусловно склонен и с премиера, и с президента, кой знае какво ще измислят тези.. ", прекъсна се Борисов, като се сети за обвиняването, че е ходил да разисква с Ердоган присъединяване на Движение за права и свободи в държавно управление у нас.

" Аз отидох на вечеря, дето се вика, слагаха ме на престол, аз не желаех да седна. И оттова на колата. И може да се ревизира по кое време съм минал границата. Да се срещна с президента Ердоган за мен ще е чест ", върна се към случая в Истанбул водачът на ГЕРБ след изказванията на Демократична България.

По мотив договарянията за кабинет с първия мандат Борисов разяснява: " Сложихме човек, който да може да сплоти. Иначе отиваме на избори ".

И още веднъж не се съгласи с констатациите на Демократична България, че ГЕРБ били в изолираност. 

И да кажеш, че първата партия е изолирана, и да го каже шестият със 7%, това не е съществено. Експертно, програмно /б.р. - правителство/, както желае да го назова, е последният късмет ", разяснява Борисов.

" Сложихме човек, който в никакъв случай не е бил ГЕРБ, с цел да може да организира тези договаряния. Целта е да се намерят такива специалисти, които да имат качества ", разяснява още водачът на ГЕРБ. Той уточни, че Делян Добрев е най-хубавият претендент за енергиен министър, само че ще има упреци, в случай че заеме подобен пост, по тази причина не го планува.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР