Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му подкрепя

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му подкрепя
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ подкрепя френското предложение за Северна Македония

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му поддържа изцяло френското предложение за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз на Северна Македония.

" Европа желае разширението на Балканите. Към този миг аз не мога да си визия по какъв начин министър председател по най-важната тема… споделя, че не я е чел. А през вчерашния ден още веднъж излъга, че ще отиде на Съвет и ще упрекна ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи, да внесе предложение на Министерски съвет до Народното събрание. От кой се опасява? ", попита той.

" Съгласен съм с президента Радев, че френското председателство е дало най-хубавата рамка и е поело цялостния надзор към осъществяването на всички точки. По всяка една тематика това е крачка напред към присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз ", добави водачът на ГЕРБ.

" Какво изменничество има в това да накараш двата народа да с в една общественост. Младите генерации вместо да се бият по обществените мрежи, да се прегръщат. Искам да запитвам: Защо се опасяваме, в този момент разбирам, че през днешния ден е свикана комисията по външни въпроси в 15 часа, по едно и също време със съвещанието на Министерски съвет. Елате в Народното събрание, в комисията, кажете какво ще извършите по протокола, за какво лъжете, че различен ви е отговорен ", сподели още Борисов.

" Помолил съм депутатите от ГЕРБ да поддържат предлагането. Ако въпреки всичко този страхливец се осмели, престраши, ще има 59 депутата в поддръжка на даването на зелена светлина за Европейски Съюз на Северна Македония и Албания ", съобщи той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР