Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че днес е получил

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че днес е получил
Коментари Харесай

Борисов получи призовка за разпит от вътрешния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че през днешния ден е получил призовка от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков. " Той ме приканва да се явя в 10 ч. в четвъртък в Главната дирекция на полицията на разпит, като лидерски победител в София, победил всички в моя изборен регион при контрольор еди кой си за осъществяване на следните дейности – снемане на сведения и написа още да нося следните документи – персонална карта ", сподели Борисов по време на брифинг на ГЕРБ, предаван онлайн по Facebook.

" Понеже питате къде е Рашков, да ви кажа - написа призовки ", съобщи Борисов. 

" Най-вероятно ще ме питат за какво съм взел участие в изборите, за какво съм им бил водачите в София. Най-вероятно ще ме питат за какво не съм купувал гласове като другите, за какво съм победил в лидерските борби, за какво партията ми е толкоз стегната и по кое време ще се откажем ", допусна Борисов и съобщи, че още веднъж " ГЕРБ е костицата в гърлото ".

" Надявам се да си изляза жив, другото не знам по какъв начин ще се развие. А и изобщо да изляза, може да ме задържат, не ги знам. Те са се разправяли по този начин с опозицията, тъй че... ", уточни още водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

На конференцията стана ясно, че ГЕРБ иска оставката на ЦИК поради безпорядък при провеждането на изборите зад граница и в неналичието на напълно обработени резултати, защото от през вчерашния ден по обед на страницата на ЦИК са качени сумарните резултати при 98.92% обработени протоколи. 

" ЦИК като една черна дупка погълна и резултатите, и развитията в редица секции зад граница ", зави Георг Георгиев от ГЕРБ. Според него гласоподавателите в чужбина са били излъгани. Той уточни, че за първи път методически инструкции за вота в чужбина са били дадени едвам в петък - два дни преди изборния ден, което той регистрира като минус. 

" Те са длъжни да поемат и политическата, и експертната отговорност за създалия се извънреден безпорядък на изборите в чужбина ", съобщи Георг Георгиев от ГЕРБ. Той даде за образец секция в Норт Хептъм, Англия, която не е била разкрита по механически аргументи, макар подадените задоволително на брой заявки за това. По думите му, за първи път членове на комисии зад граница са нямали контакт с ЦИК. 

" Нали щяха да са по-бързи резултатите? Два дни чакаме да излязат 2%. Там хората вършат чудеса процентите да станат 25 на 23. Ако ние управлявахме, представяте ли си какво щеше да бъде? Голяма част от тези техници са били чужденци – от Венецуела, от този край. Те са податливи, могат да създадат с тези пластики каквото си желаят. Два дни броим два %, а през това време ми пращат призовка да ме плашат. Не се тревожа, Рашков. Но ела и ме разпитай персонално ти. Пак ви бих, каквото и да вършиме ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той прикани останалите партии да гласоподават и да сформират държавно управление поради риска да няма държавно управление и да се отиде на трети следващи избори, които ще костват спомагателни разноски.

" Стотици милиони се изхарчиха за избори, а да не приказваме, че идват и президентски избори. Имат голямо болшинство в Народното събрание. Какво им липсва в този момент. Без значение първи и втори. Само мен не ме бяха викали. Спецов няма ли да го запитвам къде е. Овча работа. Няма никакъв интерес. Христо има 10% по-малко от ГЕРБ, Мая с 5% дава ум ", сподели Борисов и ги прикани да сложат стратегии, да изложат каквото желаят, да ги поканят на среща. " Затова работиха толкоз доста. Ние бяхме една средно-европейска страна, - доходи, приходи. Сега ще плашат още повече хората ", добави той. 

И се пошегува, че в случай че желаят хора с езици, да викнат царя, тъй като той говорел 7 или 8 езика. 

Борисов разяснява и президента Радев. " Той имаше една задача - да провежда почтени избори. Мен ме интересува кои са техниците. Аз съм разкрил десетки печатници за подправени пари. Стотици са тези, които съм хванал да вършат пластики за банкови карти. Когато този механик държи три пластики, знаем ли коя ни дава? ", попита Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР