Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини своите партньори от Продължаваме

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини своите партньори от Продължаваме
Коментари Харесай

Борисов нападна управляващите и се закани да изтегли ГЕРБ от сглобката


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна своите сътрудници от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), че еднолично подменят държавните структури със свои фрагменти и на процедура са единствените, които ръководят сега.

По време на посещаване във Враца той съобщи, че има доста упреци към държавното управление и даде знак, че партията му е подготвена да постави завършек на присъединяване си в контрактуваното съглашение за ръководство сред двете обединения.

" Поголовно сменят на всички места - в случай че това е сглобката,аз не виждам ние по какъв начин ще продължим да участваме по този метод в нея, тъй като за хората не се прави нищо. Да свършихме някаква работа - приехме бюджет, приехме закони, потегли правосъдната промяна - това са значими неща, само че в края на краищата настоящите поправки хората не ги виждат. [Пътят Велико] Търново-Русе не се прави. " Хемус " не се прави. Пътищата години стоят в това положение. Хаосът си продължава ", разяснява Борисов.

Въпреки че ГЕРБ е част от съглашението за ръководство с ПП-ДБ, Борисов сподели, че партията му просто поддържа 36-те депутати на " Промяната " и те " ръководят на 100% " като се изключи Министерството на външните работи, където министър е Мария Габриел, и там има " взор над нещата ".

Бившият министър председател разяснява и настояването на ръководещите за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Пламен Тодоров. Преди дни президентът освобождението му, макар позицията на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, че не може да работи с него поради загуба на доверие. Според Борисов, Тодоров не се оправя с поста и оцени представянето му като го съпостави с управническото време на ГЕРБ.

" Разбира се, че той не се оправя. Ние преди 2-3 години оставихме страна, излязла от мониторинга за проведена престъпност. Забравихте за поръчковите убийства, нулева миграция - а в този момент виждате [дори] арестувани мигранти в София ", изясни той.

По думите му, " погромът в Министерство на вътрешните работи " е почнал още преди година по времето на Бойко Рашков като вътрешен министър. Борисов е на мнение, че всички в проблема с Тодоров бъркат, в това число и президента Радев.

" Докато е основен секретар, държавното управление ще има опрощение с несправянето със дилемите на Министерство на вътрешните работи, тъй като това е висшата професионална служба и без основен секретар нищо не може да се направи. Всички бъркат, само че не ни и питат, тъй че ние си гледаме партията ", заключи той.

Борисов беше запитан на няколко пъти за коментар по друга настояща тематика, а точно завръщането на предприемача Васил Божков в България, който е и очевидец по делото за ареста против водача на ГЕРБ. Той обаче отсече въпросите за Божков с аргумента:

" Решил индивидът, върнал се. какво повече да разясня. Хиляди пасажери идват и си потеглят. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко, последните години виждате прихода от хазарта какъв брой е по-голям ".

Борисов загатна още, че има по-важни тематики от изненадващото завръщане на Божков като затворения път до Враца и повишаването на горивата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР