Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини министрите на земеделието и

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини министрите на земеделието и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имаме слаб земеделски министър, а икономическият го няма

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна министрите на земеделието и на стопанската система Кирил Вътев и Богдан Богданов за започващите идната седмица митинги на земеделци и зърнопроизводители. 

" Акад. Денков е млад министър председател. На никой министър председател митингите не са му приятното нещо, само че с времето се научаваш, че единствено с разговор се вземат решение проблемите. Бих желал да прикани и двете страни да спрат с такива тежки квалификации. От времето, когато аз съм бил министър председател, този отрасъл е получил над 30 милиарда лв.. Когато си получил такива пари от Европейската комисия, не може да приказваш, че ще събориш страната и си банкрутирал. Да седнат на масата и да приказваме. Тук е тяхната неточност. Грешката на Денков е в квалификациите. Моят съвет към тях е да не помнят неприятните думи, да седнат на масата, ще им помогнем. Но тук, за жалост, имаме слаб аграрни министър, до този миг не съм видял и стопански. Правителството е длъжно да помогне на този бранш с нови пазари ", това съобщи във връзка митингите на зърнопроизводителите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Албена, където открива конгрес на Европейската национална партия. 

" Във всяка страна съвсем имаме търговски представители, които взимат държавна заплата. Цялата верига на доставки да се наблюдава. Да може да се усили износа за трети страни през тези точно търговски аташета, които са там. Министрите да се развъртят - да помогнем да се изнесе жито, царевица, слънчоглед. Да се намерения за тавани, които да не се надвишават. Но това се сядаме на договаряния на маса, не с трактори извън, не с изострено отношение. Сядаме, разбираме се, оказваме помощ, по-късно се прегръщаме. Ние сме държавно управление. Призовавам да седнат да решат въпросите. Парламентът направи това, което през вчерашния ден направи и Европейска комисия ". 

" Използвам момента да благодаря на сътрудниците Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Атанасов, Асен Василев, че с цялото законодателство, което приехме през вчерашния ден Европейска комисия смъкна мониторинга над България ", съобщи той. 

" Кандидатът за кмет на Варна ще е Иван Портних. За Добрич ще е Красимир Николов ", разгласи Борисов и отхвърли да заяви името на този за София. 

" Вътрешният министър би трябвало неотложно или да стъпи крепко на границата, в случай че би трябвало и с кадрови смени. Но въпросът за Шенген без нулева приемливост на границата няма да стане ", безапелационен бе той.

На въпрос по кое време ГЕРБ ще разгласи кандидатурата за столичен кмет, той отговори: " Когато си желая ". 

В петък Борисов съобщи, че ще разгласи претендента, когато свърши ретроградният Меркурий, припомня 24 часа.

Двама от спряганите за претенденти за кмет, Росен Желязков и Кристиян Шкварек, отхвърлиха спекулациите. 

" Не знам от кое място ви хрумват такива вести или може би на сътрудниците народни представители, които си вършат сказки от парламентарната естрада. Не, не съм аз претендентът за кмет ”, сподели Желязков от столицата на Албания, където беше на публична аудиенция в петък. 

" С мен такива диалози не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви ", съобщи в събота Кристиян Шкварек.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР