Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма притеснения от това, че

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма притеснения от това, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов за съдебното дело на Кирил Петков: Не съм го наклеветил

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма терзания от това, че някогашният министър председател Кирил Петков го съди за половин милион лв. за клюка поради изказванията му за обезпечаване на безценен газ през медиатори, написа dir.bg.

" Аз нищо не съм го наклеветил. Даже не желая да разясня. Съдът е за това, с цел да отсъжда " , сподели Борисов по време на конференция в централата на партията.

" Да ръгаш публицисти и да караш те да вървят на други места да те записват след това. Той се изложи. Проблемът е, че всички национални малките екрани отиват и го записват. Това е ваш проблем ", обърна се Борисов към медиите. И добави, че нито една от тях не е посочила видеозаписа, на който се вижда по какъв начин някогашният министър председател сръчква кореспондент след негов въпрос, а по-късно се записва наново пред камерите.  Борисов сподели още, че това не си е разрешавал да прави нито един български министър председател ли президент.

" Съдът е за това, с цел да отсъжда. Ще намерите доста доказателства за това, което съм споделил ", добави още Борисов.

Да се наемат положителни юристи за " Газпром " другояче ще счупят страната

По мотив договарянията на служебния кабинет с " Газпром " водачът на ГЕРБ предизвести да внимават и да наемат положителни юристи, с цел да не загуби страната при един предстоящ арбитраж . Борисов посъветва служебния кабинет да наеме положителни юристи преди да договарят с " Газпром ", с цел да не се окажат тези договаряния в тяхна изгода при предстоящ арбитраж.

" Днес слушах енергийния министър, чух от него че са почнали договаряния с " Газпром ". Колкото и да са самонадеяни и да мислят, че знаят всичко, дано да си наемат положителни юристи, да не стане да платим еднакъв газ два пъти. За дълготраен контракт изрично не би трябвало да се приема, само че да разсрочат неприетите количества за идващите дин-два месеца ", посъветва Борисов. " Рискът да ни осъдят в Арбитража е доста огромен. Ние по тази причина договарянията с " Газпром " ги водехме с Европейска комисия и откакто тя беше до нас, намалихме газа с 50% ", подсети водачът на ГЕРБ.

Борисов даже добави, че е добре служебният кабинет да се обърне към Европейска комисия, да я държи в течение за всеки един ход и да предложения нейни специалисти . " Защото и това като счупят, не знам по какъв начин ще се оправи идващото държавно управление с толкоз бели и безпорядък. Досега не е имало наше предизвестие, което да не се е сбъднало ", добави Борисов.

Кирил и Асен са най-изгодни за Русия

" Странно по какъв начин първата интернационална среща с Петков и Василев е била с " Лукойл ", по този начин настояват нашите източници. Ще потвърдим, че най-изгодното за Русия държавно управление е това на Кирил и Асен ", сподели Борисов, като добави, че като нищо можело да се окаже, че от началото на войната в Украйна е скочил стокообменът ни с Русия. Лидерът на ГЕРБ предложи на служебния министър председател да задейства финансовото разузнаване и службите за следенето на паричните потоци.

" С техните операции желаеха да наподобяват като ястреби. Нима руснаците не знаят, че с наше оръжие се стреля там. Кого лъжем? Всеки трети снаряд, настояват, че е български там, единствено че - лицемерие, има комисионери. Защо приехме да модернизираме техника, аз не съм чул толкоз месеци към този момент да са пратени такива ", разяснява още Борисов по адрес на предходния кабинет.

По мое време Балканският път на мигрантите беше затворен

Бойко Борисов изрече и съболезнованията си за починалите двама служители на реда от Бургас, като напомни, че когато той е управлявал, Европейска комисия и редица европейски министър председатели, като Камерън и Орбан, персонално са се уверили на границата какъв брой надеждно е защитавана тя. Тогава, по думите му, така наречен " Балкански път " на мигрантите е бил затворен, а потокът е минавал през Гърция и Турция.

" Каквато и ограда да се направи, няма значение, когато дойдат 40 хиляди на границата с дами и деца . Тогава говорихме с Европейска комисия и Реджеп Ердоган, той пое ангажимент да ги стопира още на територията на Турция, а Европа дава милиарди ", напомни Борисов. Той се обърна с зов към служебния кабинет да потърси пари от Европейска комисия, защото за защита на границите има задоволително отпуснати.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР