Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана доволен от получените

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана доволен от получените
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Хванахме ги по боксерки - защо 228 машини ги пази държавата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана удовлетворен от получените досега пояснения за съществуването на несертифицирани и непоръчани от ЦИК 228 машини в държавен склад.
Още по тематиката
От " Сиела-Норма " дадоха отговор, че машините са техни и считат да ги употребяват в Албания, Грузия и у нас, само че за действия отвън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ. А представителят на ЦИК Цветозар Томов подсигурява, че тези устройства няма да се употребяват в деня на изборите и че няма визия кой ги е поръчал. Очаква се ЦИК да обясни проблема публично.

" Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори. Съгласно закона, има над 12 хиляди сертифицирани машини, стоят в специфичен склад - не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е единствено за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия вид в склад, в който нямат работа. Това са тъкмо 22280 хиляди гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина ", разяснява Борисов в Симеоновград.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че няма гаранция, че с тези машини за гласоподаване няма да се извършат злоупотреби в деня на вота.

" Първи въпрос - за какво са в този склад. Втори въпрос - за какво ги пази страната? Трети въпрос - за какво са същите? Въпрос към ЦИК - за какво се подиграват с нас ", попита Борисов.

Борисов се срещна и с кметицата на Симеоновград Милена Рангелова, чиито брачен партньор и наследник бяха арестувани през седмицата по време на спецакция против пазаруването на гласове. Обвинения не бяха повдигнати. Рангелова описа на Борисов по какъв начин са били арестувани околните ѝ и отхвърли фамилията й да се занимава с покупка на гласове.

Намесата на Министерство на вътрешните работи в избори се случва единствено в страни от третия свят, считат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до интернационалните институции.

Борисов още веднъж отхвърли да е водил договаряния с Движение за права и свободи за следизборна коалиция, нито пък да се е виждал с лидерката на Българска социалистическа партия.

" Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е договаряния, с която и да е партия. Аз, когато желая да приказвам с Движение за права и свободи, го върша обществено, както с всички останали. Не е правилно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала с мен, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея поради измамата с машините, която вършат, тъй като желаеме да преброим контролните талони ", заключи Борисов.

Той разкритикува демоверсията за гласоподаване на ЦИК, където не попада номерът на ГЕРБ в бюлетината, тъй като са единствено до №22.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР