Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не одобри проекта за кабинет

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не одобри проекта за кабинет
Коментари Харесай

Борисов не одобрява проектокабинета на ПП-ДБ


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не утвърди плана за кабинет на " Продължаваме промяната - Демократична България " в този му тип и загатна, че желае в него да има министри от ГЕРБ. Минути откакто той беше показан на конференция, Борисов се включи онлайн от Разград, където разгласи, че по този начин конструираният състав на Министерски съвет е партиен и като подобен той е недопустим за първата политическа мощ.

Бившият министър председател означи, че в проектокабинета има фигури, за които не може да каже нищо неприятно като даде за образец номинацията за министър на защитата Тодор Тагарев и претендентът за министър на екологията Юлиан Попов. По думите му обаче " те са сбъркали времето ", тъй като хората били споделили, че никоя групировка не може да ръководи независимо и акцентира, че в този му тип няма по какъв начин да съществува подобен кабинет.

" За нас е недопустим кабинет, когато е строго партиен, а той е подобен, тъй като в него вземат участие Асен Василев и Денков ", сподели Борисов.
 
Миналата седмица водачът на ГЕРБ отбрани тезата, че управническата стратегия е по-важна от състава на кабинета и даже позволи присъединяване на Кирил Петков в него, а ден по-късно промени позицията си и съобщи, че не утвърждава разновидността Кирил Петков и Асен Василев да вземат участие в бъдещо държавно управление. През почивните дни представители на партията лансираха разнопосочни тези, като ръководителят на Народното събрание Росен Желязков не отхвърли опцията Асен Василев да стане част от държавното управление, до момента в който Делян Добрев изцяло отхвърли този вид. Зам.-председателят на партията Даниел Митов пък сподели, че нямало несъгласие сред думите на водача Бойко Борисов, че съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да се оттеглен, и на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Когато една партия е спечелила изборите, е обикновено да влезе в ръководство. Това приказва Бойко Борисов, това сподели и Росен Желязков ", сподели Митов.

Според Борисов, в случай че те останат част от държавното управление, това пък ще е хубаво, тъй като ще носят отговорност. След което загатна, че няма да е неприятно обаче в него да се намерят места и за " водещи наши специалисти като министри и прикани за още няколко дни самообладание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР