Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за създаването на контактна

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за създаването на контактна
Коментари Харесай

За нова контактна група, начело с Радев и за бюджета, настоя Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за основаването на контактна група със съдействието на президента Румен Радев и служебното държавно управление за приемането на бюджета за следващата година. В изказването, излъчено по фейсбук и очевидно без наличието на публицисти в централата на партията, Борисов предизвести за заплаха от вкарването на популистки бюджет в Народното събрание .

Изявлението препоръчана от Борисов, от Росен Плевнелиев и Соломон Паси за сформиране на евроатлантическо болшинство.

" И вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензин, в случай че се вкара популистки бюджет отначало . Ние би трябвало да се погрижим за пенсионерите, нарастването им да е обезпечено, да може да се заплати. ГЕРБ ще упорства за финансиране на армията и модернизацията, с цел да " имаме национална сигурност и отбранителни качества ".

Но също по този начин " би трябвало да се погрижим и за битовия консуматор, и за бизнеса ". " Това са първостепенните задания, които би трябвало да се свършат в страната през днешния ден ", съобщи Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

С тази концепция ГЕРБ ще внесе 7 антикризисни ограничения в Народното събрание, измежду които отплата на бизнеса за цената на тока, възбрана за либерализация на пазара за ток за битовите клиенти, понижение с 1 лева на цената на горивата за литър, провеждането на открита процедура за дълготраен контракт за доставка на газ. Мерките показа депутатът Делян Добрев,  който разкритикува като неразбираеми предложенията на служебния енергиен министър Росен Желязков за таван на контролираното ползване, защото това било мярка, която предвиждала излизането на битовите консуматори на свободния пазар. 
 Предложение на МЕ: Харчиш ток над 800 kWh, плащаш на борсови цени Обновена
Предложение на МЕ: Харчиш ток над 800 kWh, плащаш на борсови цени

Няма пари да се компенсират останалите консуматори

Бившият финансов министър Кирил Ананиев разкритикува финансовата политика на Асен Василев, който бил най-слабия министър, който България е имала. Ананиев се тревожи, че в бюджета не са заложени нараствания на заплатите на държавните чиновници.

Томислав Дончев настоя служебното държавно управление незабавно да внесе законите , които са нужни за усвояването на парите по Плана за възобновяване и резистентност. Нужно е да се работи в бърз порядък, настоя Дончев.

" С тези цифри Еврозона няма да забележим. Европа към момента политически ни желае, само че би трябвало и числата, бюджетът и дефицитът да дават отговор. " За това би трябвало да се търси разговор и единение и в Народното събрание, прикани Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР