Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя пред конгреса на Европейската

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя пред конгреса на Европейската
Коментари Харесай

Борисов настоя пред ЕНП за пълноправното членство на България и Румъния в Шенген

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя пред конгреса на Европейската национална партия, който се организира в Букурещ, за пълноправното участие на България и Румъния в Шенген, съобщи БНР.

Пред делегатите той призна, че няколко години българската граница не е била надеждна.

В същото време акцентира, че страната ни е направила всичко належащо, с цел да извърши всички условия за участие.

" Аз давам обещание, че ние ще създадем и вършим, тъй че австрийците и европейците да бъдат сигурни. На 60 км от тази зала е " Дунав мост " 2, където има опашка от ТИР-ове, това са работещи мотори, без санитарни възли – екологична злополука. Това не е работеща Европа - нито България, нито Румъния заслужава на мостовете с денонощия да стоят живи хора ", уточни той.

Борисов посочи помощта, която България продължава да оказва на Украйна: " Макар и нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент, България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните страни в Европа ".

Лидерът на ГЕРБ разгласи поддръжката на българската делегация на ГЕРБ-СДС за кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за втори мандат отпред на Европейската комисия.

" Човекът, който направи извънредно доста – аскетски, само че доста работеше, беше нашият ръководител Урсула фон дер Лайен. Сега ни би трябвало мощен ръководител на Европейската комисия ", сподели Борисов.

Той разгласи и се обърна директно към нея: " Урсула, нашата делегация на ГЕРБ/СДС ще даде всички си гласове за теб и ще създадем такава акция, че с най-много евродепутати по-късно в Екологичен потенциал да го защитим ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР