Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи поредното си изявление преди

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи поредното си изявление преди
Коментари Харесай

Борисов: Асен Василев не може да остане финансов министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи следващото си изказване преди възможната ротация на държавното управление.

" Ако не престават да вършат поголовни смени, даже когато са в оставка, да подписват контракти за близо половин милиард лв., да сменят управлението на АПИ, когато са в оставка, да си поставят свои заместници, аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър. Ако Мария Габриел може да работи с него, да работи ", разяснява той, представен от " Нова телевизия ".

Борисов уточни, че е останал разчувстван от поканите на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” да участва на диалозите за държавно управление. Разбирането му обаче било министър председателят да води договарянията за кабинет, който може да управлява. Той разгласи, че първата среща с ПП-ДБ ще се състои на следващия ден в 18 часа.

„ Аз за първи път разбрах, че министрите, ръководството на страната, е второстепенно и в действителност ние сме страна на регулаторите ”, уточни още водачът на ГЕРБ. И добави: „ Това обилно предложение да разделим 50/50 регулаторите нито е конституционно, нито е вярно, нито е морално ”.

„ Вече министрите нямат никакво значение? Ето тогава една оферта – ГЕРБ вземат всички министри, даваме им Министерство на външните работи и надлежно да предложат регулаторите да ги гласуваме единствено с техни хора ”, предложи водачът на ГЕРБ на ПП-ДБ. 

За да „ нямало никакви шумове в системата ”, от ГЕРБ-СДС не коментирали тематиките с Движение за права и свободи. „ Други хора контактуват с тях, само че това не е моя работа ”, безапелационен беше Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР