Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично ще запознае президента на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично ще запознае президента на
Коментари Харесай

Борисов пред майката на Пендиков: Запознах Европа и Вебер с трагедията в Охрид

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов персонално ще запознае президента на Европейската национална партия Манфред Вебер с пребития македонски българин Християн Пендиков в Охрид, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Борисов се срещна с майката на Пендиков в централата на ГЕРБ. Той акцентира, че тази среща би трябвало да послужи като ясно обръщение към македонските управляващи.

" Осъждаме експанзията против Християн Пендиков. Ще беседвам с водача на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме на европейско равнище да се осъди побоят над него ", сподели Борисов.

Той прикани македонските управляващи – министър председател, министрите на вътрешните и външните работи – да създадат всичко допустимо, с цел да бъдат арестувани и осъдени отговорните за побоя. " Само по този начин РСМ ще потвърди, че е правова страна ", акцентира Борисов.

Той подсети, че България най-вече е пособия на РСМ, само че в Скопие би трябвало да внимават " да не разлютят българите ". " Най-страшното на Балканите е да се лютят българите. Ние всичко сме създали за РСМ. Винаги са имали цялостната ни поддръжка. Затова ги приканвам, още един път споделям - осъдете нападателите ", сподели Борисов.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР